tiistai 29. maaliskuuta 2022

Limelight huivi

Neuloin ystävälleni syntymäpäivälahjaksi Limelight huivin. Huivin ohje on Laineen kirjasta 52 villahuivia. Huivin on suunnitellut Anna Johanna.




Lankoina käytin vaaleaa Wool me Oncen merinolankaa ja sinertävää Aaran mielenmaisema merinosukkalankaa. Lankojen paksuus oli noin 400 metriä/100 grammaa.




Lankoja kului yhteensä 172 grammaa, neuloin huivin 3,5 mm puikoilla.



Joku voi ajatella, että lankojen värit ovat liian lähellä toisiaan, pitäisi olla enemmän kontrastia. Lahjan saaja ei kuitenkaan pidä räiskyvistä väreistä, joten lankojen värit on valittu hänen värimaailmansa mukaisesti.



Huivissa on ainaoikein osuuksia ja pitsikuvioita vuorotellen. Ohje oli mukava ja helppo neuloa.

tiistai 22. maaliskuuta 2022

Lisää solmupantoja

Ompelin muutaman solmupannan.  Edellisistä solmupannoista jäi toive hiukan pidemmästä versiosta. Ompelin näihin pantoihin hiukan pidemmät, 55 cm kaitaleet Marimekon mustavalkoisesta räsymattokuosista. 




Leikkasin ja ompelin räsymattokuosista kaksi versiota, kuvion pituussuunnassa ja poikkisuuntaan.









Oma hiustyylini ja kallonmuotoni ovat sellaiset, että tämän muotoiset pannat eivät sovi minulle. 








Ihan pikkuisen pidemmät olisi vieläkin saaneet nämä solmupannat olla, mutta en vielä tiedä mistä kuosista ne ompelisin.

Ompelin yhden version Marimekon sinisestä Unikkokuosista. Sininen solmupanta on 51 cm pitkistä kaitaleista.








Ompelin viimeisen version kauan aikaa sitten ostamastani neulekuvioisesta puuvillakankaasta. 










Kankaita kului noin 30 cm/panta eli yhteensä 1,2 metriä.

tiistai 15. maaliskuuta 2022

Korjausneulontaa

Minulla on pari neuletakkia, joissa on hihansuiden resorit hiukan löystyneet käytössä.

Neuloin neuletakkien hihansuiden resorit uudestaan. Lankaa ei kulunut yhtään enempää kuin aiemmin. 





Sinisen neuletakin alkuperäisen esittelyn löydät täältä.





Purin sinisen neuletakin hihoista yhden vaaleamman sinisen raidan pois. Tämä siksi, että minua ärsytti, kun resorin tummemmalla sinisellä näkyi vaaleamman sinisen nurjan silmukan silmukkalenkki. 

Uudessa versiossa viimeinen raita on tummemmalla sinisellä samoin kuin resori, jolloin nurja silmukka ei erotu niin hyvin. Pieni asia, mitätön jopa jollekin, mutta minulle suuri asia. Olisin voinut myös neuloa tummalla sinisellä yhden kerroksen oikein ennen resoria, mutta lyhensin hiukan hihaa.





Punaisen neuletakin olen saanut lahjaksi, joten siitä ei ole blogipostausta. Punaisessa neuletakissa hihansuuhun oli neulottu briossilla resori ja se oli käytössä venähtänyt pahasti. Purin vanhan resorin pois ja neuloin uuden resorin huomattavasti pidemmäksi kuin aiemman.




Molemmat uudet resorit neuloin puikoilla numero 3,5. Molemmat resorit ovat 2 oikein 2 nurin resoreita. 

perjantai 11. maaliskuuta 2022

Marimekko pussukoita

 Ompelin muutamia pussukoita Marimekon kankaista. Kaikissa pussuloisssa on vetoketju kiinnittimenä.



Ensimmäiset pussukat ovat isot kivet markiisikankaasta. Ompelin aiemmin tästä samasta kankaasta nämä kassit.






Seuraavan pussukan ompelin Marimekon logokassista. Ystävälläni oli vanha logokassi, johon oli tullut kestotahroja pohjaan. Leikkasin logokassin yläosasta siistin osan pussukkaan. Logokassipussukassa vuorena on vanhasta lakanasta leikattu kangas.





Kolmannet pussukat ompelin Marimekon Kaivo verhokankaasta. Tuttavani antoi verhokankaan palasen pussukoiden ompelua varten. Ompelin toisen pussukan ihan "littanaksi" ja toiseen pienen pohjan.








Verhokankaisissa pussukoissa vuorena on vanhasta tyynyliinasta otettu kangas. Kankaiden menekkejä en laskenut näihin, koska suurin osa oli kierrätettyjä kankaita.

tiistai 8. maaliskuuta 2022

TajunnanvirtaKAL 2022

Pipotusta YouTube kanavaa ja instagram tiliä pitävä Johanna järjesti taas sukkien yhteisneulonnan. Viime vuonna en osallistunut yhteisneulontaan, mutta aikaisempia sukkiani voit katsoa täältä ja täältä




Johannan vihjeet ovat ihanasti suunniteltu, niitä saa tulkita oman mielen mukaisesti. Neuloin sukkani Nallen vahvuisista jämälangoista. Tämä on minulle vakiintunut toteuttamistapa. Viime vuonna ei varmaan ollut sopivia jämälankoja ja siksi osallistuminen jäi välistä.




Vihjeet varren alusta lähtien olivat seuraavasti:

1. neulo resoriin joko pitsiä tai palmikoita

2. neulo pisaroita

3. neulo pystyraitoja

4. neulo aaltomainen kuvio

5. neulo niin, että pohjaväri on sama, mutta kuvioväri vaihtuu ainakin kerran




6. neulo jollakin tavalla erilaiset kantapäät

7. neulo vinoraitoja

8. neulo palloja

9. neulo neliöitä tai suorakaiteita

10. neulo jokin kasvikuvio

11. raidoita haluamallasi tavalla

12. neulo kärkikavennukset haluamallasi tavalla ja neulo niihin samalla jokin kirjoneulekuvio




Noudatin ohjeita kärkikavennusten alkuun saakka, raidoitin kärkikavennuskohdan, mutta en tehnyt enää kirjoneulekuviota. kantapäässä violetti kirjava lanka loppui kesken, niin jatkoin punakirjavalla langalla kantapään käännökset loppuun.




Neuloin sukat puikoilla numero 3, aloitin sukat 60 silmukalla ja kantapään jälkeen tein jalkateräosuuden 56 silmukalla. Lankoja sain kulumaan 106 grammaa.




Omiin jalkoihin varsi on hiukan liian pitkä ja ihan pikkuisen aloituksesta kapea. Jalkateräosuus on aavistuksen liian pitkä. Annan nämä jollekin lahjaksi, kyllä näille varmasti sopiva käyttäjä löytyy.

Instagramissa #tajunnanvirtakal22 tunnisteella näette upeita toteutuksia tästä yhteineulonnasta.

perjantai 4. maaliskuuta 2022

Lyhytvartisia räsymattosukkia, osa 1

Neuloin tiiliseinäsukkia raidallisista Nalle langoista. Inspiroiduin neulomaan loppulangoista räsymattoraitaisia sukkia. 

 




Räsymattotekniikassa neulotaan kahta raitalankaa samaan sukkaan. Olen tällä tekniikalla neulonut aiemmin nämä ja nämä ja nämä sukat. Noissa aiemmin neulotuissa sukissa langat ovat olleet 7 veljestä lankojen paksuisia.

 



Yhdistin jäljellä olevia raitalankoja ensin mahdollisimman erottuvin väriyhdistelmin, loppua kohti yhdistin myös lähivärejä. Kaikissa sukissa raidat ovat kolmen kerroksen korkuisia.




Ylläolevissa sukissa on yhdistetty yksiväristä viininpunaista lankaa, jotta punasävyinen lanka riittäisi loppuun saakka. 

 


Varressa on 21 kerrosta 2 o, 2 n resoria. Kantapää on vahvistettu hollantilainen kantapää, lopussa sädettäinen kärkikavennus. Kantapäät ja kärkikavennukset neuloin yksivärisiksi, jotta ne vähän rauhoittaisivat värisekoituksia. 


 


Pinkki-valkokirjavan langan väripalkit kohdistin mahdollisimman hyvin, muissa langoissa en kohdistellut raitoja.




Sukissa on 56 silmukkaa, neuloin sukat puikoilla numero 3. Sukat ovat naisten kokoa noin 38-39. Sukat painavat noin 64-68 g/ pari, yhteensä lankoja kului 332 grammaa.

Muutama raitakerä jäi vielä neulomatta, mutta nyt on kiire neuloa jotain ihan muuta. Siksi ne loput raitalangat jäävät toiseen osaan.

tiistai 1. maaliskuuta 2022

Solmupantoja

Minäkin intouduin ompelemaan pari solmupantaa. Minulle jäi Marimekon miniunikkoa kalenteriapulaisten ompelun jälkeen.

 



Ensimmäisen pannan tein leveän version. Suikaleet ovat 20 cm leveitä ja 51 cm pitkiä. 

 


Kuminauha on myös päällystetty kankaalla. Kuminauha auttaa joustamattomasta kankaasta ommeltua pantaa asettumaan paremmin eri kokoisiin päätyyppeihin.



Solmusta tuli sopivan muhkea ja se asettui kauniisti.




Tästä tuli oikein hyvä. Näin sanoi myös mallina ollut työystäväni Aija. Kiitos Aijalle kuvausmallina olosta. Aion tehdä näitä pantoja enemmänkin, kun sain hyvän mallikappaleen aikaiseksi.






Toisen tein kapeammista suikaleista. Tässä suikaleet ovat 11 cm leveitä ja 50 cm pitkiä. Kuminauha on päällystetty kankaalla kuten toisessakin pannassa. Tässä suikaleet eivät kääntyneet niin kauniisti ja panta on selkeästi liian kapea.

 



Kankaita kului yhteensä 30 cm. Teen seuraavan version vielä hiukan pidemmän, niin se sopii paremmin eräälle henkilölle. Ostin lisää Marimekon puuvillakankaita, lopputuloksen näette lähiaikoina.