maanantai 29. kesäkuuta 2020

Rye sukat


Toukokuussa töissä oli vielä teams palavereita. Neuloin muutamien palavereiden aikana Rye sukat. sukkien etupuolella menee ainaoikea palkki koko sukan matkalta.


Neuloin sukat Schachenmayerin Regia Winter Color langasta. langan olin ostanut Nurjan lankakaupasta Tampereelta. Neuloin sukat puikoilla 3 ja sukissa on 56 silmukkaa. Ne ovat naisten kokoa 38.



Neuloin sukkiin samanlaisen kantapään kuin Kattia kanssa sukissa oli. Lankaa kului yhteensä 89 grammaa. Kohdistin raitakohdat suunnilleen kohdilleen.


lauantai 27. kesäkuuta 2020

Lapset ompelivat itselleen puserot

Kummityttöni tyttäret olivat meillä hoidossa yhden lauantain iltapäivän. Tytöt halusivat ommella itselleen puserot.



Leikkasin puserot tytöille valmiiksi. Ompelussa hiukan autoin saumuriosuuksissa ja tein käänteet ompelukoneen  hunajakenno-ompeleella. Vanhemman tytön (9 v.) pusero on tehty Ottobren 1/2016 kaavalla ja siinä on kellotettu helmakappale. 



Molemmat tytöt ovat humahtaneet pituutta vuodessa kahden kaavakoon verran ylöspäin. Tämä neiti oli vuosi sitten vielä kokoa 134 cm. Nyt siis kokoa 146 cm. Sovituskuva on ilman kasvoja, koska kyseessä ei ole minun lapseni.






Nuorempi neiti (5 v.) ompeli vieressäni kaavapapereita ompelukoneella, kun surautin puseron kasaan saumurilla. Huolittelin tämänkin puseron käänteet hunajakenno-ompeleella.
Tämä puseron kaava on Allt om handarbeten lehdestä 10/2017. Pusero on kokoa 122 cm. Tämä neiti oli vuosi sitten kokoa 104 cm.



Yksisarvistrikoo on ostettu Ommelliselta Jyväskylästä. Trikoota oli metrin pala ja siitä riitti yhteen pitkähihaiseen ja yhteen lyhythihaiseen puseroon.


keskiviikko 24. kesäkuuta 2020

Kattia kanssa

SukkaFinlandian kilpailu on päättynyt jo alkuvuodesta, mutta minä sain vasta nyt neulottua nämä Lumi Karmitsan Kattia kanssa sukat.





Neuloin sukat Novitan Nallesta puikoilla numero 3,5. Alkuresorissa, kantapäässä ja kärkikavennuksissa käytin puikkoja numero 3. Lankoja kului yhteensä 119 grammaa.





Kirjoneulekuvion päälle on vielä silmukoita jäljentämällä lisätty valkoiset, pinkit ja vihreät kuviot. Sukat ovat suunnilleen kokoa 38-39.




Nämä sukat menevät kissoja rakastavalle ystävälleni.

maanantai 22. kesäkuuta 2020

Podcast jakso 23

Kesäkuussa ei ole tullut paljon blogia päivitettyä, vaikka valmiita käsitöitä on jonossa paljon. Tein podcastiin jakson numero 23 juhannuksen jälkeisenä sunnuntaina.

Esittelen jaksossa blogissa vielä julkaisemattomia valmiita sukkia sekä pari keskeneräistä neuletta.

Lopussa esittelen muutamia lankaostoksia.


tiistai 2. kesäkuuta 2020

Kuukauden keskeneräiset: toukokuu

Toukokuussa on ollut aika hiljaista käsityörintamalla. Lähes kaikki liikenevä aika on mennyt briossihuivin neulomiseen. Toki tuota huivia on pystynyt neuvomaan myös teams palaverien aikana. Normaalissa työssäni en pysty neulomaan palavereissa, mutta joissakin teams palavereissa pystyy.



Toukokuun lopussa on keskeneräisinä Kattia kanssa sukat, jotka olivat kuukausi sitten ihan alkutekijöissään. Vielä puuttuu vähän värillisiä silmukoita kissojen naamoista ja takaosan kukkasista. Ja lankojen päättelyt tietenkin.





Elli kaulurikin on hieman edistynyt, se on nyt suunnilleen puolessa välissä.






Kolmas keskeneräinen käsityö liittyy myös teams palavereihin. Aloitin Rye sukat kun olin saanut briossihuivin valmiiksi. Kantapään tein samalla tavalla kuin Kattia kanssa sukissa. Näitäkin on ollut helppo neuloa palavereissa.




Kämmärin kukkasukat ja Laura sukat ovat samassa vaiheessa kuin kuukausi sitten. Palaan niihin myöhemmin.

Tällä viikolla palaan takaisin lähityöhön ja teams palaverit vähenevät merkittävästi. Olin etätöissä 9 viikkoa ja yhden viikon lomalla. Lomalla en paljon neulonut, koska teimme kotona remonttia ja iltaisin olin liian väsynyt. 

Toivottavasti muukin elämä palautuisi lähelle normaalia. Kesän lähestyessä myös ompeluinnostus on palaamassa takaisin. Kesävaatteille olisi taas tarvetta.

Pysytään terveinä ja pidetään huolta toisistamme.