tiistai 30. huhtikuuta 2019

TajunnanvirtaKAL I ja II

Pipo-otus eli Johanna, joka pitää Tavaroiden taikamaailma nimistä blogia järjesti sukkien yhteisneulonnan. Sukkien nimi oli tajunnanvirta ja vihjeet tulivat päivittäin instagramiin.

Innostuin yhteisneulonnasta niin paljon, että neuloin saman tien kahdet jämälankasukat. Molemmat sukat neuloin pääosin Nallesta, mutta joukossa oli hiukan Regiaakin.

 
Ensimmäinen sukkapari on varresta hiukan pidempi ja noudatin vihjeohjeita aika kirjaimellisesti. Aloitin varret 60 silmukalla ja varren puolessa välissä kavensin niin, että loppusukka on neulottu 56 silmukalla. Neuloin puikoilla numero 3 ja lankaa kului ensimmäiseen pariin 106 grammaa.






Sukat ovat naisten kokoa 38 eli minulle juuri sopivat.
 

Tein perinteisen hollantilaisen kantapään ja lopussa sädettäisen kärkikavennuksen.






Ensimmäisen parin ollessa suhteellisen riemunkirjava, päätin tehdä toisesta parista hillitymmän värisen.
 

Toisissa sukissa on hieman lyhyempi varsi, muutoin puikot ja silmukat samat kuin ensimmäisissäkin. Näihin sukkiin kului lankoja 103 grammaa.
 

Näissäkin sukissa on perinteinen hollantilainen kantapää ja sädettäinen kärkikavennus.






Vaikka nämä ovatkin periaatteessa samanlaiset sukat, niin silti  molemmat parit päätyvät sukkalaatikkooni.


maanantai 29. huhtikuuta 2019

Tiskiliinoja siskolle

Virkkasin siskolleni syntymäpäivälahjaksi purkillisen eli yhteensä 10 kappaletta tiskiliinoja. Lasipurkki on kauniin näköinen tiskipöydällä.



Suurin osa tisiliinojen malleista on katsottu Prinsessajutun blogista
ja omilla sovelluksilla.


Isoäidin neliö muunneltuna pylväskerroksilla.





Näissä tiskiliinoissa vuorottelevat pylväiden ja ketjusilmukoiden muodostamat ruudut pylväsryhmien kanssa.
 

Variaatioita voi keksiä loputtomasti.
 

Yllä olevan violetin tiskiliinan ohje löytyy  täältä


Yllä olevan vaaleanpunaisen tiskiliinan ohje löytyy Riikan eli Palasiamme arjesta podcastista  täältä
 

Yllä olevan oranssi tiskiliinan ohje löytyy täältä
 

Yllä olevan turkoosin juhannusruusu tiskiliinan ohje löytyy täältä


Kaikkiaan lankoja kului 293 grammaa. Käytin virkkauksessa bambulankoja Blend bamboo ja Bommix bamboo. Virkkasin koukulla numero 3.

sunnuntai 28. huhtikuuta 2019

Virkatut tyynynpääliset

Virkkasin lahjaksi kaksi koristetyynyn päälistä. Etupuolen kuviot on virkattu paloista. Palojen mallit on otettu kirjasta 200 virkattua ruutua Ruutuja on yhteensä 9 kappaletta ja tyynyjen koko on 40 cm * 40 cm. Palat on kiinnitetty toisiinsa ommellen nurjalta samoilla virkkauslangoilla.


Tyynyjen taustakappaleet on virkattu pylväillä, tummassa tyynyssä tummalla ja vaaleassa tyynyssä vaalealla.
 

Tummassa tyynyssä on suurin osa virkattu tummansiniselle Mandarin classic puuvillalangalla ja koristeena on vaaleamman sinistä samaa lankaa.


Vaaleassa tyynyssä vastaavasti vaalean lisänä ja somisteena on tummansinistä lankaa.
 

Tyynyjen taustakappaleessa on nappikiinnitys, jotta sisätyynyn voi vaihtaa pesuun. Lankoja kuui yhteensä 593 grammaa ja käytin numeron 3 koullua virkkaukseen.


lauantai 27. huhtikuuta 2019

Miesten jämälankasukat

Neuloin vaihteeksi miesten kokoiset jämälankasukat. Lankoin käytin beigeä Regiaa, farkunsinistä Nallea ja kahta harmaata Regiaa.


Aloituksessa on 10 kerrosta 2o, 2n resoria. Varressa ja jalkateräosassa on yhden kerroksen raitoina beigeä ja farkun sinistä.


Kantapää on perinteinen vahvistettu, hollantilainen kantapää. Kärkikavennus on sädettäinen kavennus. Ihan kärkikvannuksissa loppui tumman harmaa kesken, jatkoin hiukan vaaleammalla harmaalla loppuun.


Sukissa on silmukoita 60, neuloin puikoilla numero 3. Sukat ovat kokoa 43. Lankaa kului yhteensä 93 grammaa.

maanantai 1. huhtikuuta 2019

Jämälankasukkarinki talvi 2019

Facebookin Voihan villasukka ryhmässä on säännöllisin ajoin jämälankasukkarinki. Ringissä neulotaan jämälangoista sukat jollekin ennalta annetulle vastaanottajalle ja vastaavasti saa itse sukat joltakin lähettäjältä.



Olen osallistunut rinkiin yhtä kertaa lukuunottamatta aina. Tällä kertaa neuloin sukat ohuista sukkalangoista. Käytin SukkaFinlandian Aave sukista ylijäänyttä Arwettaa, Spencer sukista ylijäänyttä kirjavaa lankaa sekä  Hermione's everyday socks ylijäänyttä Alizea. 


Neuloin sukkiin ns. tiiliseinäpintaa nostetuilla silmukoilla. Samaa tekniikkaa käytin Hempeissä sukissakin.  Lankoja kului yhteensä 66 grammaa.


Tällä kertaa neuloin ranskalaisen kantapään perinteisen hollantilaisen sijaan. Neuloin sukat puikoilla numero 2,5 ja niissä on 64 silmukkaa. Vastaanottajalla oli saman kokoinen jalka kuin minulla, joten sovittaminen oli helppoa.  


Itse sain Outilta Äänekoskelta näin ihanat sukat. Hassu sattuma, että Outi neuloi minulle viime keväänä myös jämälankasukat.


Tämä on joka kerta yhtä jännittävää, mitä itse keksisi jämälangoista ja mitä muut ovat neuloneet.