sunnuntai 30. kesäkuuta 2019

Dragon belly

Opiskelijani virkkasi kerran oppitunnillani. Kysyin, että mitä hän virkkasi ja sain tietää Dragon belly huivista. Huivi näytti mielenkiintoiselta, niin päätin itsekin sen virkata.




Virkkasin huivin Novitan Huurre langasta, jota minulla oli yksi 100g kerä. Lanka loppui kesken ja tilasin uuden kerän Menitasta. Onneksi heillä oli vielä tätä lankaa. Virkkasin siis yhteensä 200 g Huurre lankaa tähän huiviin.





Huivi virkataan vuorotellen kahdella erilaisella kerroksella. Joka toinen kerros on tiheä ja joka toinen kerros harva ja näiden kerrosten vaihtelusta tulee huiviin eläväinen pinta.


Esittelin huivia oikein tarkasti podcast jaksossani numero 8. Linkki tuohon youtubeviedoon:  
https://www.youtube.com/watch?v=jiPE1Dx4-jQ&t=305s



perjantai 28. kesäkuuta 2019

Palkkiraitasukkia

Innostuin kuluttamaan ohuita sukkalankojen jämiä neulomalla palkkiraitasukkia. Neuloin näistä lyhytvartisia, koska aion lahjoittaa ne yhdelle opiskelijatytölle joululahjoiksi.


Neuloin varteen 15 kerrosta 2 o, 2 n resoria, sen jälkeen kantapään. Jalkateräosassa neuloin 17 kerrosta sileää ja vaihdoin seuraavaan väriin.


Ensimmäisessä parissa varren resori on Arwettaa, kantapää on Roosa Nauha sukkalankaa. Jalkapöydän raidat ovat Austerman Step Classic, Teetee shopin rainbow sock, Arwetta, Roosa nauha sukkalanka ja Arwetta.
 

Neuloin sukat 56 silmukalla ja ne ovat naisten kokoa 37-38. Lankaa kului yhteensä 43 grammaa.


Toisessa sukkaparissa on myös 15 kerroksen resori varressa, varsi on neulottu Austermann Step Classicilla, kantapää on Arwettaa.
 

Jalkapöydän osassa kerin Teetee shopin rainbow sock langan uudelleen, jotta sain tummansinisen alkuosan näkyviin. Ensimmäinen ja kolmas raita ovat tätä Rainbow sock lankaa. Toinen raita on Arwettaa, neljäs raita on samaa kuin resori eli Austermann Step Classicia, ihan kärkiosa on Roosa nauha sukkalankaa.
 

Näihin sukkiin meni myös 43 grammaa lankaa ja ne ovat ihan saman kokoiset kuin aiemmatkin sukat.

Molemmissa sukissa on hollantilaninen, vahvistettu kantapää ja sädettäinen kärkikavennus.

keskiviikko 26. kesäkuuta 2019

Effervescence

Ostin Jyväskylästä Titityy lankakaupasta liukuvärjätyn Zauberball merinovilla-polyamidi sekoitteisen sukkalangan.

Neuloin langasta Effervescence sukat. Malli on ilmaisohje Ravelryssä. 


Sukissa on varressa ja jalkapöydän päällä valepalmikon tyyppinen mallineule. Tässä mallissa valepalmikot asettuvat vuorotellen joka toiseen pystyjanaan saaden aikaan hiukan eläväisemmän pinnan.
 

Alussa on 10 kerrosta kierrettyä resoria, kantapää on vahvistettu ranskalaisella kantalapulla. Lopussa on leveä nauhakavennus ja silmukoituna viimeiset silmukat.
 

Neuloin sukat puikoilla 2,5. Sukat ovat naisten kokoa 37-38 ja lankaa kului yhteensä 64 grammaa. En kohdistanut liukuvärjäyksen tummia ja kirkkaita alueita vaan jätin tarkoituksella värit eriparisiksi. 
Lanka oli minusta jotenkin kovaa neuloessa, ihan pellavalangan tyyppistä. Kelpuutan sukat sukkalaatikkooni, jossa alkaa ollakin jo aika valmista.

maanantai 24. kesäkuuta 2019

Lilaa ja turkoosia

Olimme toukokuussa lomailemassa ja samalla geokätköilemässä Belgiassa ja Hollannissa. Kävin Amsterdamissa Stephen&Penelopen lankakaupassa. Ostin sieltä kaksi vyyhtiä lankaa. Toinen on Undercover otter lankaa, joka on lilan, harmaan ja turkoosin kirjava merinovilla-polyamidi sukkalanka.



Nämä ovat muutoin ihan perusukkien malliset, mutta sukan etuosassa on joka viidennellä kerroksella nurja kerros eli neljä kerrosta oikein ja yksi kerros nurin. Varren takaosa ja jalkapohjaosa ovat sileää neulosta. 



Neuloin nämä sukat puikoilla numero 2,5 ja silmukoita oli 56. Sukat ovat naisten kokoa 37-38 ja lankaa kului 43 grammaa.


Hieman langan läiskittyminen häiritsee, mutta kelpuutan nämä silti sukkalaatikkooni. Sukissa on varren alussa 10 kerrosta 2 o, 2 n resoria. Kantapää on sileä hollantilaisella kantalapulla ja sädettäinen kärkikavennus.

lauantai 22. kesäkuuta 2019

Punaista perussukkaa

Olimme toukokuussa lomailemassa ja samalla geokätköilemässä Belgiassa ja Hollannissa. Kävin Amsterdamissa Stephen&Penelopen lankakaupassa. Ostin sieltä kaksi vyyhtiä lankaa. Toinen on punainen Hedgehog merkin merinovilla-polyamidi sukkalanka. Värin nimi oli Sari.



 Neuloin valmiiksi raidoittuvasta langasta ihan perussukat.  Neuloin puikoilla numero 2,5 ja silmukoita sukissa on 56. Sukat ovat naisten kokoa 37-38. Lankaa kului yhteensä 43 grammaa.


Sukissa on varressa 10 kerrosta kierrettyä joustinta, vahvistettu kantapää ranskalaisella kantalapulla ja lopuus sädettäinen kärkikavennus.

Sukista tuli aivan ihanat ja ne pääsevät sukkalaatikkooni.

torstai 20. kesäkuuta 2019

Diamondy

Olen osallistunut useita kertoja Facebookin Voihan villasukka- ryhmässä järjestettäviin jämälankasukkarinkeihin. Nyt aiheena ei ollutkaan jämälangat vaan kevät/kesä.



Päätin neuloa keväisestä LanaGrossan langasta Diamondy sukat 
Langasta tulee minulle mieleen vaaleanpunaiset kirsikankukat, valko- ja sinivuokot sekä leskenlehdet. Koivun lehtien vihreääkin löytyy sopivasti. Täydellinen kevätlanka.



Sukkamallissa on ihana pitsikuvio varren osuudella ja jalkateräosa on sileää neulosta.  Neuloin sukat puikoilla numero 2,5 ja lankaa kului sukkiin 59 grammaa. Kerästä saa toisetkin sukat, jos lisää kantapäähän ja kärkiin toista lankaa.



Vastaanottajahenkilöllä on numeron 37 jalka, joten neuloin sukat 56 silmukalla ja omia sukkiani hieman lyhyemmiksi. En laittanut sukkia pingotukseen ollenkaan etteivät tulisi liian suuriksi. Kastelin vain ja asettelin kuivumaan. En myöskään kuvannut sukkia omissa jaloissani, etteivät veny.


Valmiiksi raidottuvat langat yleensä menevät epätahtiin kantapään kohdalla, ainakin minulla. Siksi käytän yleensä jotain eriväristä lankaa kantalapussa. Nyt kuitenkin halusin tehdä sukat yhdestä langasta. Kikkailin hieman kantapään kohdassa, otin pois leikatusta langanpätkästä jatkoa kantalappuun, jotta sain jalkaterän aloituskohdan täsmäämään. 

 Vastaavasti itse sain kevät/kesä sukkaringistä nämä ihanuudet: