maanantai 17. helmikuuta 2020

Epäonninen sukkafinlandia

Tämän vuoden sukkafinlandia kilpailu on minun osalta ollut tänä vuonna erityisen takkuinen. Sain ensimmäisen parin, Ingridit ja toisen parin, Ihana valo sukat oikein mukavasti valmiiksi. 

Kolmannella etapilla minulle tuli hankaluuksia. Sukasta tuli todella suuri, noin kokoa 45-47. En tiedä mikä meni vikaan tai ilmeisesti puikkokoko ja silmukkamäärä olivat liian suuria. Lisäksi huomasin, että olin tehnyt kantapään palmikon väärään kohtaan.






Sain kolmannen etapin ensimmäisen sukan valmiiksi, mutta päätin etten tee toista. Määräaikakin kului umpeen kilpailusarjan osalta, joten ainut vaihtoehto on osallistua luovaan sarjaan uusilla silmukkamäärillä. 

Neljäs etappi alkoi lupaavasti, tosin hitaasti pienten palmikoiden johdosta. Olin saanut ensimmäisen sukan jalkateräosaan saakka kun vasempaan olkapäähäni tuli limapussin tulehdus. Ensimmäinen viikko kului kipuillessa ja kipulääkkeillä. Kättä ei saa rasittaa ollenkaan. 

Tänään, maanantaina alkaa uusi etappi enkä tule saamaan sukkia valmiiksi määräaikaan mennessä. Käden parantelussa tulee kulumaan ainakin toinen viikko, joten en osaa ennustaa viidennen etapin kohtaloa.

En kirjoittanut tätä kerjätäkseni voivotuksia vaan siksi, että joku lukija saattaa odottaa "raportointia" sukkafinlandian valmiista sukista. Valmiita etappeja ei siis ole kuin kaksi.

lauantai 15. helmikuuta 2020

Baby Born nukelle vaatteita

Neiti R. täytti 5 vuotta vähän aikaa sitten. Ostin hänelle edelliselle syntymäpäivälle vuosi sitten lahjaksi Baby Born poikanuken. Isosiskollaan oli jo aiemmin saatu Baby Born tyttönukke. Vasta nyt, vuoden päästä, sain ommeltua nukelle vaatteita. Kaavat ovat Kangaskorjaamolla, paita  ja 
Kangaskorjaamolla, mekko ja legginsit







Vaikka kyseessä olikin poikanukke, ompelin nukelle paidan, mekon ja kahdet legginsit.




Paitaan ompelin taakse vetoketjun. Minulla ei ollut tarpeeksi lyhyttä alhaalta avautuvaa vetoketjua, niin ompelin tavallisen hameketjun. Paita aukeaa kuitenkin riittävän paljon, että sen saa puettua. Pääntielle lisäsin vinonauhan, jolla huolittelin pääntien.







 Mekkoon/tunikaan ompelin selkäpuolelle kiinnittimiksi tarranauhasta pätkiä. Pääntielle olisi voinut lisätä resorin tai kaitaleen, pääntie on vähän liian suuri nukelle. Trikoita kului pienet määrät ja kaikki olivat jäännöstilkkuja. En laskenut näitä edes kangaskulutukseen.




Sovituskuvatkin saatiin otettua herrasta ilman itkua. Neiti R. oli ikionnellinen nuken uusista vaatteista. Toivelistalle tuli lisää vaatteita sekä vaippoja nukelle.

keskiviikko 12. helmikuuta 2020

Podcast jakso 18

Helmikuinen podcast jakso sisältää valmiina Ihana valo sukat.

Keskeneräisinä ovat:
- vihreäraidallinen  neuletakki, 
- oranssi neuletakki, 
- pinkit ja harmaat pörrösukat,  
- miesten ruotosukat 

Päälläni videolla on Adalmiina mekko 

 


perjantai 7. helmikuuta 2020

Henkaritähdet

Viime joulun hitiksi nousi henkareista tehdyt tähdet. Osa oli tehnyt tähdet muovihenkareista ja osa metallihenkareista. Tein omat tähteni pesulasta saaduista ohuista metallihenkareista.



Mallin sain yhdestä asiakaspesulasta luvalla ottamastani valokuvasta. Jälkikäteen huomasin, että pinterestissä oli myös runsaasti kuvia henkaritähdistä.



Ensimmäisen tähden tein sisälle ikkunaan ripustettavaksi.


Valonauha oli aika pitkä, joten kieputin sitä runsaasti sakaroiden ja poikkipienojen ympärille.



Valonauha oli verkkovirralla toimiva.

Toisen tähden tein ulos kuistillemme. Siinä valonauha oli hiukan lyhyempi ja valonauhassa oli useita toimintoja. 





Valot olivat joko valkoiset tai värilliset ja ne sai vilkkumaan eri tavoin. Ulkotähden valonauha toimi pattereilla, koska kuistillamme ei ole pistoketta.




Näistä tuli kyllä kivat, molempia tähtiä olen pitänyt joulun jälkeenkin. Saa nähdä kuinka pitkälle kevääseen haluan niitä pitää esillä. Ne on helppo viedä säilöön, kun ne voi ripustaa varaston seinälle kesän ajaksi.

tiistai 4. helmikuuta 2020

Mekkoja

Ompelin muutaman trikoomekon. Kaavana käytin Jujunan Adalmiina mallia. Malli määräytyi sen mukaan, että Muumitrikoinen mekko meni kummitytölleni ja hän valitsi mekkojen kaavapaketista juuri Adalmiinan.


Muumitrikoon olen ostanut Tampereelta Kangaskapinasta. Trikoota oli 1,5 m ja 1 m palanen. Miehusta tuli pidemmästä palasta ja hihat pienemmästä. Yhteensä trikoota kului 2,2, metriä.





Punaisen mekon tein itselleni. Trikoon olen ostanut Tampereen kädentaitomessuilta Ommelliselta. Trikoota oli 1,5 metriä. Hihat ovat hiukan lyhyemmät kuin kaavassa.




Sovittaessani mekkoa valmiina totesin taskujen olevan minun vartalolle liian alhaalla ja hassussa kohdassa.




Leikkasin taskut pois ja leikkasin samalla suuremman kkaren ja ompelin reiän kohdalle trikoopalan. Nyt mekko on minulle parempi.




Kolmannen mekon ompelin itselleni. Trikoo on Eurokankaan palalaarista ja sitä oli vain 1,35 metriä. Hihat ovat selkeästi lyhyet ja jätin taskut pois. Tästä tuli kivat kesämekko neuletakin kanssa.
Jujunan kaava oli meille molemmille oikein sopiva, aion jatkosakin käyttää heidän kaavojaan.