tiistai 21. tammikuuta 2020

Puuvillainen neuletakki

Aloitin tämän neuletakin neulomisen viime vuoden kesäkuussa. Haaveena oli saada kesäksi uusi neuletakki tämän neuletakin seuraajaksi. Tuo edellinen, samoista langoista neulottu oli niin pidetty, että se suorastaan kului puhki kainaloista. Korjaaminen ei olisi auttanut. Kesä meni sitten suhisten ohi ja vasta nyt talvella sain tämn valmiiksi. Ulkona vallitsevasta säästä tosin ei voi kuvitella olevan talvi.



Vaaleamman sininen lanka on Sandnes garnin Mandarin Classic lankaa, merseroitua puvillaa. Tummansininen on Sublime egyptian cotton DK, merseroimatonta puuvillaa. Napituslistoissa vielä toista tummansinistä puuvillalankaa.





Neuletakki on neulottu pääntieltä helmaan, saumattomasti. Raglansaumoissa on kolme silmukkaa lisäysten välissä, niin saumasta tulee leveämpi ja enemmän erottuva.  Hihoissa on tehty kavennukset kuuden kerroksen välein. Hihat on tarkoituksella hiukan ylipitkät, tykkään ylipitkistä hihoista.


Hartioilla on muutama kerros lyhennettyjä kerroksia, niin niskaan sain lisää pituutta. Samoin helmassa on takana muutama lyhennetty kerros tuomaan pyllyn puolelle pituutta.  Vartalo-osassa olen epämääräisesti lisännyt silmukoita sinne ja tänne, jotta neuletakki olisi hiukan a-linjainen ja lantiolta sopivan kokoinen.


Lankoja kului yhteensä 736 grammaa ja vaaleansininen ja miehustan tummansininen loppuivat kokonaan. Napituslistan tummansinistä jäi ehkä 30 grammaa. Raidat ovat oikeasti kohdakkain vaikka kuvissa näyttävät olevan eri kohdilla.

Tämä neule pääsee heti ensimmäiselle matkalleen helmikuussa. Olen todella iloinen, että tämä on vihdoin valmis ja että siitä tuli näin sopivan kokoinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti