tiistai 31. toukokuuta 2022

Jonnaset

Neuloin toisetkin sukat Villasukkarakkautta lehdestä. Nämä ovat Jonnaset ja nämä on neulottu runsaalle pohkeelle eli aloituksessa on 80 silmukkaa.




Muutoin neuloin ohjeen mukaan, mutta pinkkiä lankaa ei riittänyt enää kärkikavennuksiin, joten neuloin kärkikavennustenkin kohdan musta-valkoraidalliseksi.




Sukissa on nilkan kohdalla enemmän silmukoita kuin ohjeessa, näin minulle tuli kantakavennukset paljon pidemmälle kuin normaalisti. Jalkapöydän kohdalla silmukoita oli 48, jotta sukka on jalkaterästä napakka.




Lankana käytin Novitan 7 veljestä, neuloin puikoilla numero 3,5 ja lankoja kului yhteensä 251 grammaa. Sukat ovat naisten kokoa, noin 40-41.



perjantai 27. toukokuuta 2022

Eväskasseja

Olen ommellut valtavan määrän erilaisia kauppa- ja eväskasseja. Olen ommellut niitä pääsääntöisesti kierrätysmateriaaleista. 




Nyt ompelin hedelmäpussien kokoisia kasseja ihan ostetuista puuvillakankaista. Nimitän näitä eväskasseiksi, koska saajat käyttävät näitä päivän eväiden kuljettamiseen.





Ostin Eurokankaasta neljää erilaista kuosia: tummaa Seattleen liittyvää kuvitusta, vaaleaa kahvikuosia, sinistä hoitajakuosia ja Marimekon lokkikuosia.



Kankaita kului yhteensä 5,3 m. Käsityöpuuvillat ovat aika kapeita kankaita, joten yhdestä leveydestä sai vain yhden kassin.




Viimeisessä kuvassa eväskassin rinnalla on ostoskassin kokoinen kassi, niin kokoero näkyy paremmin.

tiistai 24. toukokuuta 2022

JonMarit

Jonna Nordströmin, nykyisin Jonna Kalliomäki JonSukat ovat olleet neulojien suosiossa jo pitkään. Itse en ole näistä aiemmin innostunut, koska itse en käytä pitkiä villasukkia ollenkaan. 




Ostin kuitenkin JonSukat lehden ja neuloin lehden ohjeista ensimmäisenä JonMarit. JonMareissa on vaikutteita Marimekon kuoseista räsymatto ja muija.




Lankana käytin Novitan 7 veljestä, neuloin sukat puikoilla numero 3,5. Lankoja kului yhteensä 202 grammaa.




Nämä sukat ovat normipaksuiseen pohkeeseen eli aloituksessa oli 60 silmukkaa. Sukat ovat noin kokoa 38.




perjantai 20. toukokuuta 2022

Pukupussi

Minulta kysyttiin, onko minulla ylimääräisiä pukupusseja juhlapukujen säilytykseen. Löysin yhden itselleni tarpeettoman pukupussin ja samalla löysin hyvän, joskus liikelahjana saadun pukupussin. 




En halunnut luopua hyvästä pukupussistani, joten päätin ommella saajalle uuden pukupussin käyttäen mallina hyvää pukupussiani.




Toisessa reunassa on 150 cm pituinen vetoketju. Vetoketju avautuu vähän matkaa pukupussin alareunaan. 



Pukupussi on pituudeltaan 130 cm ja siinä on noin 10 cm sivukappale. Sivukappale kiertää koko pukupussin ympäri.
 

  


Ostin kangasta 150 cm ja käytin lisäksi pienen palan Marimekon lokkikangasta vetoketjukaitaleissa.




Henkilö, jolle tämä pukupussi menee, pitää Marimekon kuoseista ja mustavalkoisesta värityksestä. Kankaaksi valikoitui Marimekon suuret kivet.



Kuvissa pukupussin sisällä on muutama minun mekkoni näyttämässä vetoketjun avautumista ja pukupussin toimivuutta.

tiistai 17. toukokuuta 2022

Marimekkotekstisukat

Innostuin neulomaan Marimekko tekstillä olevia sukkia. Neuloin näistä sukista lyhytvartiset ja teksti alkaa vasta kantakavennusten jälkeen. Tein kantakavennukset joka kerroksella, jotta niistä tulisi mahdollisimman lyhyt pätkä.




Ohje on katsottu Nojatuolin uumenista blogista, alkuperäinen idea on kuitenkin DIY BY ANNI blogista




Neuloin sukat 56 silmukalla, puikoilla numero 3,25. 




Lankana käytin Novitan Muumitalo lankoja. Niitä oli jäänyt sisarelleni neulomista Muumimamma sukista.



Kaikissa sukissa on alussa 15 kerrosta resoria, vahvistettu hollantilainen kantapää ja sädettäinen kärkikavennus.




Tekstit on  mitoitettu niin, että sukat ovat noin kokoa 39-40. Lankoja kului noin 80 g/sukkapari, yhteensä 320 grammaa.

perjantai 13. toukokuuta 2022

Ulkoilutakin hihojen korjaus

 Minulla on keltainen ulkoilutakki. Takin hihat ovat olleet minulle liian pitkät ja olen joutunut kääntämään hihoja kaksi käännöstä. 



Hihoissa on ollut vuorena joustava, verkkomainen kangas. Vuori on ollut epämiellyttävä käyttää, koska hihan vuori on takertunut sisäpuseroiden hihoihin takkia riisuessa. 




Vaihdoin hihoihin uuden vuoren, joka on liukasta vuorikangasta. Uutta vuorikangasta kului 80 cm. 





Samalla lyhensin hihoja. Hihojen lyhennyksen yhteydessä kiristysneppari poistui, mutta se ei haittaa.




Nyt takki on helpompi riisua ja hihat ovat sopivan mittaiset.


tiistai 10. toukokuuta 2022

Marimekon räsymattokuosiset sukat

Neuloin monta vuotta sitten Marimekon räsymattokuosilla sukkia. Niitä voit kurkata täältä.




Innostuin tästä kuosista uudestaan ja neuloin tällä kerralla hiukan lyhyemmällä varrella olevia sukkia.





Pinkkikuvioiset sukat neuloin 48 silmukalla, puikoilla numero 3,5. Lankana on Novitan 7 veljestä. Sukkiin kului lankaa 90 grammaa. Sukat ovat noin kokoa 38.





Mustavalkoiset sukat on neulottu 52 silmukalla, puikoilla numero 3,5. Lankana sama Novitan 7 veljestä. Lankaa kului 92 grammaa. Sukat ovat noin kokoa 40.

Molemmissa sukissa on vahvistettu kantapää ja sädettäinen kärkikavennus. Kirjoneuleen ohjetta on katsottu täältä.

perjantai 6. toukokuuta 2022

Apupupuja

Anu Pensola on tehnyt ohjeen Apupupuun. Apupupu auttaa  kriisin keskellä eläviä lapsia.




Suomen Punainen Risti kerää Apupupuja jaettavaksi vastaaottokeskusten kautta maahan tuleville lapsille. Apupupu keräys on voimassa 31.5.2022 saakka.




 Neulontaohje sekä keräysohjeet löytyvät täältä.




Neuloin Apupupuja Novitan Muumitalo ja Muumilaakso langoista. Neuloin puikoilla 3,25 mm. Täytteenä käytin polyesterivanua. Lankoja kului noin 45 g/pupu, yhteensä 186 grammaa.

Paikallinen lankakauppa Lentävä Lapanen kerää apupupuja ja ne lahjoitetaan paikallisesti niitä tarvitseville lapsille. Tässä minun puput sulassa sovussa kymmenien muiden pupujen kanssa.





 

 

tiistai 3. toukokuuta 2022

Koirille patjansuojus

 Meidän koirat tykkäävät nukkua sohvan korkuisessa omassa pedissään. Pedin pohjana on puusta tehty laveri, jonka päällä on pari mattoa ja patjan palanen. 




Patjan päällä on huonekalukankaasta tehty donitsi. Lisäksi pedissä pitää olla epämääräinen kasa peittoja ja huopia. Koirat kaivautuvat donitsin sisään kiepille niin, että kaula lepää donitsin reunalla tai sen yli. 




Patjan päällä on ollut suojana Ikean päiväpeittoja eri väreissä. Viimeisin peitto oli raavittu riekaleiksi ja minulla meni hermot ostaa aina uusia päiväpeittoja. 




Päätin ommella patjan päälle suojuksen kierrätetyistä farkuista, koska farkku kestäisi hiukan kauemmin. Ompelin farkkusuikaleet pohjakankaaseen kiinni tilkkutekniikalla. Samaa tekniikkaa käytin tässä piknik peitossa. Tällä kertaa ompelin pitkiä suikaleita pituussuunntaan pohjaan kiinni.




Päällystin farkulla patjan suojuksen pääliosan ja sivukaitaleet. Pohjan tein pelkästään pojhjakankaasta. Tämä olikin hyvä ratkaisu, koska minulle tuli pieni mittaus- ja ajatusvirhe. Pohjakangas tulikin aika suureksi ja patjan pujotusaukosta tuli aika pieni. Pohjakangas oli hiukan liukaspintaista, vahvaa ulkoilukangasta. Pohjakangasta kului 2,4 metriä. Patjan koko on 120 cm*80 cm.




Sain kuitenkin patjan ähellettyä suojuksen sisään ja koirat tuntuvat tykkäävän uudesta päälisestä kovin paljon. Tähän voi myöhemmin vaikka ommella suoraan päälle uutta farkkupaikkaa, jos koirien kynnet saavat kankaan rikki.