sunnuntai 31. maaliskuuta 2019

Lumikello

Taitolehden nettisivulla oli joulukuussa mysteerineulonta, joulukalenterineulonnan tapaan. Neuloin nämä Lumikello sukat
vasta maaliskuussa, kun kaikilta joululahjaneulomisilta ja SukkaFinlandia sukilta ehdin.


Lankana näissä sukissa on Austermann Step 6 lilan-turkoosin-pinkin sekoitus. Vaikka pinkki ei lempiväreihini kuulukaan, niin tämä lanka on todella kaunista.


Sukissa vuorottelee ainaoikein paneelit ja siirretyillä silmukoilla tehdyt yhden silmukan palmikot mielenkiintoisella tavalla.


Sukissa on 56 silmukkaa. Neuloin sukat puikoilla numero 3 ja lankaa kului yhteensä 86 grammaa.



Sukat ovat juuri sopivan kokoiset minun jalkaani ja ne päätyvät myös lankalaatikkooni.
 


lauantai 30. maaliskuuta 2019

Kärhöt

SukkaFinlandian viimeiset varsinaiset kilpailusukat olivat Tiina Kaarelan eli Puikkomaisterin suunnittelmat Kärhöt 
Viime vuotisessa SukkaFinlandiassa Puikkomaisteri suunnitteli Trapetsitaileija Annika sukat ja Mysterisukka Ilari.
Nuo molemmat viime vuotiset sukat olivat aika monimutkaiset tehdä, joten odotin kauhulla tämän vuotisia sukkia. Onneksi kuitenkin kyseessä oli kirjoneulesukat.


Sukat aloitettiin varpaista tehostevärillä ja kärjen jälkeen aloin kirjoneuleosuus. Jalkapöydän päälle tuli kukkakuviota ja jalkapohjan puolelle graafisempaa kuviota. 



Ohje julkaistiin 5.3.19 klo 17. Aloitin neulomisen heti töiden jälkeen ja sain omaan tahtiin neuloen sukat valmiiksi 8.3.19 illalla. Neuloin tämän etapin aina töiden jälkeen iltaisin. Olin etapin sijalla 40 ja kokonaiskilpailussa sijalla 27. Yhteispistemääräni oli 121 pistettä. Olen erittäin tyytyväinen tulokseeni.



Sukkien kuviot neulottiin kantapään jälkeen peilikuviksi, jolloin yksittäinen kukka tulee toiseen reunaan sukkaa. Lankoina käytin mustaa Roosa Nauha lankaa, beigeä Kaupunkilangan rautatietä sekä violetti Step classicia. Kaikki olivat ohuita sukkalankoja. Lankoja kului yhteensä 83 grammaa. Neuloin puikoilla numero 2,5 ja silmukoita sukissa oli 68. Vaikka 68 silmukkaa on minun jalkaan aika suuri, niin kirjoneule kiristi sopivasti sukkaa, että se on minulle sopiva. 



Uutta minulle näissä sukissa oli varren lopetuspäättely. Italialaista päättelyä en ollut aiemmin tehnyt. Sukkiin olisi voinut vielä kirjoa tai maalata kukat erikseen varsinaisen neulomisajan jälkeen. Tästä olisi saanut 5 lisäpistettä. En jaksanut enää lähteä kirjomaan kukkia, kun niitä olisi pitänyt kirjoa aika monta.Kauniit sukat tuli näinkin ja näkin päätyvät sukkalaatikkooni. Turhaa siis varmaan mainita, että nämä ovat naisten kokoa 37.

Minäkin sukelsin podcastaamisen maailmaan


Aviomiehen suosituksesta minäkin tein podcast jaksoja. Kanavani  nimi on sama kuin tämän blogin eli Lady in red.

Ensimmäisessä jaksossa kerron jämälankasukista ja keskeneräisistä Lumikellot sukista sekä esittelen päälläni olevan Stripes gone crazy neuletakin  sekä Breathing space neulepuseron
 


Tässä linkki ensimmäiseen jaksoon: https://youtu.be/PU99ChzO1as

Toisessa jaksossa esittelen kaikki Sukkafinlandian sukat sekä keskeneräisen huivin ja keskeneräiset jämälanka sukat.


Tässä linkki toiseen videoon: https://youtu.be/o63Xb8g8yN4

Videoita teen, kun asiaa ilmenee eli epätasaisen tasaiseen tahtiin. Pysy kuulolla. 

Leymus

Osallistun tänä vuonna podcastaaja Nonnu Neulojan sukkalaatikkohaasteeseen. Nonnulla oli maaliskuun yllätykseksi tarjolla yhteisneulonta. Neuloimme yhdessä Minna Sorvalan suunnittelemat Leymus sukat. Leymus tarkoittaa kuulemma jonkinlaista merenrantaheinää. Sukkiin tulikin kauniit heinämäiset kuviot.  


Sukat aloitettiin varpaista ja neulottiin sopiva määrä kuviota jalkapöydän päälle ja jalkapohjan puolelle sileää. Vahvistetun kantapään jälkeen sukkien takaosa tehtiin kierrettyä joustinta ja jalan etuosaan jatkui heinäkuviot.


Lankana käytin Hjertegarnin Kunstgarn lankaa, jonka ostin Lankamaailmasta alkuvuodesta. Langan vahvuus oli 420 m/100 g ja sen koostumus oli 75% superwash villaa ja 25% polyamidia. Ohutta sukkalankaa siis. 


Langassa väri vaihtui todella kauniisti vaaleankeltaisesta tummanvihreään. Halusin molemmat sukat suunnilleen samanlaisiksi, niin jouduin hieman kerimään lankaa edestakaisin, että sain saman aloituskohdan.


Neuloin sukat 2,5 numeron puikoilla ja neuloin pienemmän koon eli 60 silmukalla. Lankaa kului yhteensä 55 grammaa. Nämä ovat naisten kokoa 37. Nämä täyttivät sukkalaatikkokriteerini: kauniit ja ohuet sukat.