lauantai 25. tammikuuta 2020

Ihana valo sukat

Sukkafinlandian toinen etappi starttasi perjantaina 17.1 klo 16. Töiden ja koirien hoitamisen takia pääsin aloittamaan lähempänä klo 17. Ohje on Tiia Niemen suunnittelema. Hän pitää Langan päästä kiinni blogia.Sukissa on edessä intarsia neuleena toteutettavat vinoneliöt. Intarsianeulominen on minulle ihan vierasta, käsitteen olen kylläkin kuullut. Ohjeessa oli onneksi selkeät ohjeet neuletekniikkaan. En ole tyytyväinen intarsianeuleen laatuun, mutta kelvollinen tulos ensikertalaiselta kuitenkin. Seuraavat ovat toivottavasti kauniimmat.Neuloin sukkia ensimmäisen illan ja yöhön klo 3 saakka. Ensin ajattelin neulovani koko yön ja saavani sukat valmiiksi. Intarsia tuotti minulle niin paljon hitautta, että ensimmäisenä yönä sain ensimmäisen sukat kolmannen neliön loppuun. Nukuin muutaman tunnin ja aloitin seuraavana päivänä aamupäivällä sukkaprojektia eteenpäin. Olinkin tehnyt väsymyksen viime hetkillä palmikossa virheen ja sen korjaamiseen kului aamupäivällä tunnin verran. Sain ensimmäisen sukan valmiiksi lauantaina noin klo 16 aikoihin eli vuorokauden kuluttua aloituksesta.Aloitin toista sukkaa ja neuloin yöhön klo 2 saakka, silloin olin samassa vaiheessa kuin edellisenä yönä ensimmäisen sukan kanssa. Toisen sukan neulonta jatkui sunnuntaiaamuna. Pääsin aloittamaan hiukan aiemmin kuin lauantaina. Sukat tulivat valmiiksi sunnuntaina noin klo 13.30. Ehdin kastelemaan ja pingottamaan ensimmäisen sukan. Toisen sukan vain höyrytin valokuvia varten. Vasta valokuvien jälkeen kastelin toisen sukan ja laitoin pingottumaan.Kilpailusukissa piti neuloa vähintään koko M, jossa oli 72 silmukkaa. Tiesin jo alussa että tämä sukka tulee olemaan itselleni liian suuri. Lahjoitan nämä sitten joskus jollekin ystävälleni tai hyväntekeväisyyteen.Lankana käytin Drops Fabelia yksiväristä farkunsinistä ja vaihtuvaväristä violettia. Sukista ei tullut symmetrisisä kuvioiden kohdalta, mutta käytin raitalankaa järjestyksessä miten se kerältä tuli. Lankoja kului yhteensä 72 grammaa. Neuloin puikoilla numero 2,5. Halusin neuloa sukkapuikoilla eikä minulla ollut pienempiä sukkapuikkoja (en tiedä onko olemassakaan)
Olen onnellinen että selvisin tästä etapista, intarsia oli hirmuisen hidasta, näin ensikertalaiselle. Neulominen oli myös hidasta sen vuoksi, että sukat neulottiin kolmella puikolla (tai neljällä, miten sen haluaa laskea). Sijoitukseni tällä etapilla oli 37.

4 kommenttia:

  1. Kauniit sukat ja hieno sijoituskin, onnittelut siitä. 😊

    VastaaPoista
  2. Kauniisti menee nuo värit "ikkunoissa". :) Oli kyllä haastava malli, mutta hieno lopputulos! Onnittelut huikeasta sijoituksesta.

    VastaaPoista