maanantai 3. toukokuuta 2021

Baby Born nukelle kestovaippoja

Baby Born nukkejen "äidit" olivat pitkään toivoneet vauvanukeille kestovaippoja. Olin aiemmin ommellut vauvanukeille ensimmäisen erän vaatteita ja toisen erän vaatteita. Nyt vasta ehdin ompelemaan kestovaippoja.






Kaava ja ohjeistus kestovaippoihin on Kangaskorjaamolla blogista. Siellä on todella hyvät ohjeet ja kaavat. Molemmat nuket saivat viisi kestovaippaa.





Päälikankaat ovat puuvillakankaita, vihreä pallokuosinen ja vaaleanpunapohjainen sammakkokangas ovat jäännöskankaita. Muut kankaat ovat kierrätettyjä pussilakanakankaita. Uusia kankaita kului vain 40 cm.







Sisäpuoli on kierrätetty froteepyyhkeistä, joita en enää käyttänyt.  Kestovaipasta olisi tullut ohuempi ja taipuisampi, jos molemmat puolet olisivat olleet ohutta puuvillakangasta. Halusin kuitenkin froteepyyhkeellä ilmentää vaipan autenttisuutta ns. imukykyä. Näille vauvanukeille ei anneta mitään ruokaa eikä juomaa, joten nukesta ei tule myöskään ulos mitään oikeasti. (Nukelle voi siis syöttää vaikka vettä, jolloin se myös pissaa.)









Kehitin ompeluvaiheessa menetelmän, jossa pienissä purkeissa oli valmiina kuminauhat jalanteille ja keskitakaosaan sekä tarranauhat kiinnitykseen. 









Vauvanuket ja niiden "äidit" vaikuttivat tyytyväisiltä. Nämä viimeiset sovituskuvat ottivat nukkejen "äidit".

Kuuntelin olohuoneessa, kun tytöt leikkivät nukeilla ja uusilla vaipoilla omassa huoneessaan. Oli hauskaa kuulla, miten leikki sai uuden ulottuvuuden, kun vauvanuket "pissasivat ja kakkasivat" ja vaippoja kului ennätystahtiin. Välillä piti käydä "ostamassa uusia vaippoja".




Seuraavalla viikolla sain kiitoskirjeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti