lauantai 15. helmikuuta 2020

Baby Born nukelle vaatteita

Neiti R. täytti 5 vuotta vähän aikaa sitten. Ostin hänelle edelliselle syntymäpäivälle vuosi sitten lahjaksi Baby Born poikanuken. Isosiskollaan oli jo aiemmin saatu Baby Born tyttönukke. Vasta nyt, vuoden päästä, sain ommeltua nukelle vaatteita. Kaavat ovat Kangaskorjaamolla, paita  ja 
Kangaskorjaamolla, mekko ja legginsit







Vaikka kyseessä olikin poikanukke, ompelin nukelle paidan, mekon ja kahdet legginsit.




Paitaan ompelin taakse vetoketjun. Minulla ei ollut tarpeeksi lyhyttä alhaalta avautuvaa vetoketjua, niin ompelin tavallisen hameketjun. Paita aukeaa kuitenkin riittävän paljon, että sen saa puettua. Pääntielle lisäsin vinonauhan, jolla huolittelin pääntien.







 Mekkoon/tunikaan ompelin selkäpuolelle kiinnittimiksi tarranauhasta pätkiä. Pääntielle olisi voinut lisätä resorin tai kaitaleen, pääntie on vähän liian suuri nukelle. Trikoita kului pienet määrät ja kaikki olivat jäännöstilkkuja. En laskenut näitä edes kangaskulutukseen.




Sovituskuvatkin saatiin otettua herrasta ilman itkua. Neiti R. oli ikionnellinen nuken uusista vaatteista. Toivelistalle tuli lisää vaatteita sekä vaippoja nukelle.

2 kommenttia:

  1. Kaunis vaatepaketti, toivotan hauskoja leikkihetikiä :) Hamevetoketju paidassa voi olla hyväkin idea! Avoketjun asettelu urilleen voi olla haastavaa lapselle, mutta nyt vetoketjun puolikkaat ovat valmiina yhdessä, niin tarvitsee vain vetäistä.

    VastaaPoista