sunnuntai 8. maaliskuuta 2020

Baby Born nukelle vaatteita, osa 2

Ensimmäiset Baby Born vaatteet olivat niin toivottuja ja odotettuja, että ompelin nukeille muutaman vaatteen lisää. Lasten vaatteissa teen useamman vaatteen samalla kaavalla, käytin samaa tekniikkaa nuken vaatteissakin. Ompelin tyttö- ja poikanukeille viisi tunika/mekkoa ja viidet legginsit. Kaavat ovat Kangaskorjaamolta kuten nämä ensimmäisetkin vaatteet.












Ompelin tunika/mekkoon eteen pitsireunaiset vetoketjut. Vetoketju ei avaudu alhaalta, mutta vaatteen voi pukea hyvin.




Legginseissä on kuminauha vyötäröllä. Tällä kertaa huolittelin kaikki käänteet suoraompeleella. Edellisissä nuken vaatteissa sanoin, etten laske kankaiden menekkejä, mutta jos laskisi nimelliseksi menekiksi 5 cm/vaate, niin saa yhteensä 50 cm.

Bonuksena ompelin vanhoista sukistani nukeille sukkahousut. Ohjeet myös Kangaskorjaamolta.





Nukkeleikit saivat heti uutta virtaa uusien vaateiden myötä. Kaikki vaatteet testattiin läpi ja erilaisia yhdistelmiä kokeiltiin ahkerasti.

2 kommenttia:

  1. Uskon kyllä että nukenvaatteet pääsivät heti testiin, meilläkin olisivat pääseet. Kiva idea tuo pitsivetoketju, sitä voisin itsekin kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi. Piti nopeasti saada ommeltua vaatteet ja pitsivetoketjuja sattui olemaan lähettyvillä. On ilo nähdä lasten riemu uusista leikkivälineistä.

      Poista