maanantai 30. joulukuuta 2019

Jacques Cousteau- pipot

Lähisukulaismiehille neuloin tänä jouluna Jacques Cousteau pipot.
Muistan, kun lapsena katsoin Jacques Cousteaun meriseikkailuja ja hänellä oli aina tavaramerkiksi muodostunut punainen pipo päässä.


Neuloin yhteensä kuusi punaista pipoa ja yhden mustan pipon. Neuloin punaiset pipot Viking Garnin Alpaka Stormista, jossa on 40% alpakkaa, 40% merinovillaa ja 20% polyamidia eli nylonia.


Yhden pipon postitin aiemmin kummipojalle, joten jälkimmäisestä ryhmäkuvasta se puuttuu.


Neuloin ensin ohjeen mukaisesti 20 cm ennen kavennuksia, mutta aviomiehen sovittaessa sitä se oli liian pitkä. Neuloin seuraavat siten, että lakkiosaa oli vain 13 cm ennen kavennuksia. Tästä tuli hyvä koko miehille.
 

Omalle aviomiehelle neuloin mustan pipon Dropsin Alpaca langasta, joka on 100% alpakkaa. Neuloin samoilla silmukkamäärillä, mutta ohuempi lanka tuotti tietenkin pienemmän pipon. Sovituksessa kuitenkin osoittautui juuri sopivaksi. Neuloin kaikki pipot 3,5 puikoilla vaikka musta lanka olikin huomattavasti ohuempaa.


Punaisiin pipoihin kului lankoja yhteensä 342 grammaa ja mustaan pipoon kului 40 grammaa, yhteensä siis 384 grammaa.Ensimmäisen, miehille liian pitkän pipon pidin itselläni. Tykkään, että pipo tulee korville saakka.
 Aviomiehen musta pipo sovituksessa. 


Vastaavasti miesten punainen pipo sovituksessa.


Jouluaaton metsäkävelyllä on helppo hymyillä uudet pipot päässä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti