torstai 4. heinäkuuta 2019

Pätkäraitasukkia

Minulla oli varastossa vielä paljon Roosa Nauha lankoja. Olin jo neulonut usean sukkaparin niistä ja jämälangoistakin parit pitkät sukat: tunnisteella Roosa nauha on 25 postausta mm. Lokakuu on Roosa nauha kuukausi, Parit broken seedit ja Pitkävartiset jämälankasukat.


Pätkin loppulangat lyhyemmiksi pätkiksi ja solmin toisiinsa. Punaisessa kerässä oli noin kahden kerroksen pituisia pätkiä ja sinisessä kerässä noin viiden kerroksen pituiset pätkät lankoja.



En tasannut mitenkään sukkien värejä vaan neuloin kerästä niin kuin olin joskus langat sattumanvaraisesti kerälle kerinyt.


Punaiset sukat neuloin 56 silmukalla, alussa on 10 kerrosta resoria, lisäsin yksivärisen lohenpunaisen kantapäähän. Kantapää on perinteinen hollantilainen kantapää ja kärjessä on sädettäinen kavennus.  Sukat ovat naisten kokoa 37-38 ja lankaa kului 38 grammaa. Neuloin sukat numeron 2,5 puikoilla.



Neuloessa avasin solmut ja liitin langat yhteen ja päättelin kaikki langanpäät nurjalle.

 

Siniset sukat neuloin 60 silmukalla, muutoin ne ovat samanlaiset kuin punaiset sukatkin. Näihin sukkiin kului lankaa 42 grammaa ja ne ovat naisten kokoa 39.
 

Näitä lyhytvartisia, ihan sielää neulosta olevia sukkia on nopea neuloa, yhteen sukkaan meni aikaa noin kolme tuntia.

2 kommenttia:

  1. Kivoja sukkia! Tämmöisiä lyhytvartisia pitäis tehdä itsellekin, yhdet neuleystävän tekemät on tosi paljon käytössä. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, lyhytvartiset on kivat kesällä, varsinkin näin ohuesta langasta neulotut.

    VastaaPoista