lauantai 27. heinäkuuta 2019

Kesäpuseroita

Tänä kesänä on ollut suuri ompeluinnostus, vaikka ulkonakin on ollut erittäin hyvät ulkoilukelit. Illalla ja yöllä on ollut aikaa ommella. Uusi saumuri on ollut ahkerassa opettelussa.

Ompelin itselleni kesäpuseroita, vaikka kesä on almanakan mukaan jo kääntymässä syksyyn päin.



Ensimmäinen pusero on ehdoton lempparini. Siinä on neliön muotoinen pääntie ja miehusta ja hihat on rypytetty pääntiekaitaleeseen. Hihansuut on myös rypytetty hihansuukaitaleeseen. Hihasta tulee näin hiukan pallomainen. 


Rakastan tätä retrokuosista oranssia kangasta. Pääntiekaitaleet ovat kaksinkertaiset ja tukikankaalla vahvistetut.


Kankaat on 100% puuvillaa ja ne on ostettu Wexleriltä Lahdesta (kauppa ei ole enää toiminnassa). Kankaita kului yhteensä 2,15 metriä.


Pitkä hiha olisi ollut vielä mieluisampi, mutta kankaita ei riittänyt. Tai siis oranssipohjaista ei riittänyt enkä halunnut toisesta kankaasta hihoja. Kaavassa oli onneksi sekä lyhythihainen että pitkähihainen versio. Kaava on Ottobre 2/2010 lehdestä.


Toinen paita on pallokuvioista puuvillakangasta, myös Wexleriltä. Kangasta kului 1,85 metriä.


Kaava on Allt om handarbete sömnadsmagasin 5/2010 lehdestä. Mallissa on edessä kaarroke, jonka alareunassa on pienet rypytykset. Edessä on napitus. Pääntiellä on alavarat, jolloin pääntie asettuu kauniisti.


Hihat ovat  3/4 pituiset ja hihansuissa on kuminauharypytys.




Kolmas paita on raidallista puuvillakangasta, myös Wexleriltä. Kangasta kului 2,0 metriä.


Kaava on Allt om handarbete sömnadsmagasin 7/2010 lehdestä.  Pääntiellä on alavara. Olkapäillä on pienet kaarrokkeet, joiden alareunassa etukappaleella on vähän rypytystä.



Paidassa on edessä halkio, joka suljetaan solmittavalla nauhalla. Aluspaidan kanssa voisi halkiota pitää avonaisenakin.



 Hiha on lyhyt ja hihansuussa on kuminauharypytys.



Asetin itselleni pienen toiveen, että tänä vuonna ompelisin myös joustamattomista kankaistani jotain. Ompelen niin paljon lasten vaatteita trikoosta, että joustamattomien kankaiden ompelutavat alkavat ruostua.Tällä kertaa ompelin kaikki puserot eri kaavoilla, joka on harvinaista minulle. Tykkään erittäin paljon kaikista malleista.

2 kommenttia:

  1. Upeita puseroita, puhdas joustamaton puuvilla on paras materiaali kesävaatteisiin !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, vaihteeksi oli mukavaa ommella joustamattomia materiaaleja.

      Poista