tiistai 20. marraskuuta 2018

Puolikkaita broken seedejä

Sain neulottua nämä broken seed sukat jo lokakuun puolella, mutta lomamatka ja kodin remontti häiritsivät blogin kirjoittamista.

Olen neulonut useatkin broken  seed  stich  sukat,  mutta käyttänyt varsiosassa mallineluetta koko kerroksen ajan. Mallineule vähän levenee ja joskus sukat eivät tämän takia pysy jalassa. Päätin tehdä broken seed stich sockit (ilmaisohje Ravelryssä) niin, että mallineule on vain sukan etuosassa koko sukan matkalla. Tästä nimitys puolikkaat broken seedit.




Aloitin Novitan Duon ja 7 veljestä yhdistelmällä. Kaikissa sukissa on samat peruselementit: 48 silmukkaa, naisten koko 38, laatikkokantapää vahvistetulla neuleella sekä sädettäinen kärkikavennus. Puikot kokoa 3,5. Aloituksessa on 10 kerrosta 2 o, 2 n resoria. Ensimmäiset sukat painoivat 104 grammaa.



Seuraavaksi neuloin Novitan Duon kanssa Villen raidallista lankaa. Halusin sukista symmetriset, niin tasasin raidat kohdalleen. Ainakin suunnilleen. Nämä sukat painoivat 106 grammaa.



Seuraavaksi neuloin Villen yksiväristä keltaista Novitan 7 veljeksen raitalangan kanssa yhteen. Ville on ostettu ennen sitä kuitusekoitusvirhettä. Tasasin näissäkin raidat kohdalleen. Nämä sukat painoivat 107 grammaa.




Viimeisenä neuloin Villen yksivärisen Novitan Polariksen kanssa yhteen. Nämä sukat painoivat 110 grammaa.




Näistä jäi onneksi hyvin vähän jämälankoja.

2 kommenttia:

  1. Kivoja sukkia! :) Broken seed -pinta on kyllä kiva. Olen sitä joskus kokeillut, helppoa ja mukavaa, mutta se tekele ei värien puolesta toiminutkaan, joten purkuun meni. To do -listalla siis edelleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki värit ei aina toimi, mutta tällä mallilla saa myös yllättäviäkin yhdistelmiä aikaan. Tsemppiä kokeiluihin!

      Poista