sunnuntai 18. marraskuuta 2018

Kässämessut 2018

Tänä viikonloppuna taisi kaikki kässäihmiset olla Tampereella Kädentaitomessuilla. Minäkin olin muiden mukana perjantaina messuilemassa. En kuulu niin suuren suosion bloggaajiin, että olisin ilmaisen lipun saanut mutta kerron omista ostoksistani ilman kaupallista yhteistyötä.

Tänä vuonna minulla oli suunnitelmissa täsmämessut eli etukäteissuunnitelman mukaiset käynnit kiinnostavilla osastoilla ja niistä harkitut ostokset. Kotonamme on tehty syksyn aikana remonttia ja samalla olen tehnyt inventariota ja siivousta ompelu-, askartelu- ja korutarvikkeissa. Koru-, kortti- ja askartelutarvikkeet jätin tällä kertaa kokonaan väliin. En antanut myöskään mahdollisuuksia valmiille koruille. 

Minulla oli etukäteissuunnittelussa apuna messukartta sekä bloggaajien messujen etukäteispostaukset mm. Hupsistarallaan Terhin kattava suunnitelma.

 Ihan ensimmäiseksi suuntasin PaaPiin ja Ommellisen osastoille, koska tiesin heidän kuosien olevan suosittuja. Ostin molemmilta osastoilta lapsille sopivia trikoita. Kävin myös Story of Roon ja Verson puodin osastoilla, mutta niistä en tällä kertaa ostanut mitään. 




Seuraavaksi siirryin lankapuolelle. Kotikaupungin lankakauppa Lentävä Lapanen oli messuilla hyvin edustettuna. Lokakuisten syntymäpäivien johdosta olin saanut Lentävään Lapaseen lahjakortteja. Niillä sain melkein ostettua neulepuseron verran lankoja. Langat ovat Handun Ilun Sinkkua. Käsinvärjättyä merinovillaa. Päätin neuloa näistä langoista Veera Välimäen Breathing Spacen (maksullinen ohje Ravelryssä), joka oli muutama vuosi sitten erittäin suosittu malli. Minähän voitin jo kerran tähän neulepuseroon langat Lentävästä Lapasesta, mutta niistä langoista tulikin Stipes gone crazy neuletakki. Halusin antaa Beathing Spacelle uuden mahdollisuuden.


Ostin kirkkaan turkoosia pääväriksi ja mustaa raidoiksi. Tarkkasilmäiset huomaavat, että mustaa on kahta sävyä. Näin usein käy käsinvärjättyjen lankojen kanssa, mutta ratkaisen värieron raidoittamalla kahta mustaa koko raitojen osan, niin tulos näyttää harkitummalta.


Tämä turkoosi on mielestäni niin upea, etten malttaisi olla aloittamatta neulepuseroa heti. Muutama joululahjaneule on saatava ensin valmiiksi.

Lankoja ostin myös Kaupunkilangan osastolta, sielläkin turkoosi sai minut hurmioon. Mukaan tarttui kahta sukkalankaa, Kivijalkaa ja Koskea.


Tekstiiliteollisuuden osastolla ihastutti uudet liukuväriset Rainbow sock sukkalangat, joissa 50 gramman kerästä saa pitkävartisen sukan. Kahdesta kerästä siis kaksi samanlaista sukkaa. Itse voi valita aloittaako suka varresta vai varpaista ja aloittaako kerän sisä- vai ulkopuolelta.



Muista lankaosastoista kävin hypistelemässä Silmu&Solmun, Snurren, Titityyn ja Taiton osastoilla. Taiton osastolta ostin Roosa Nauhan uusimman ohjelehden. En muista kenellä oli tarjolla jakkilankaa, sitä olisi kiinnostanut ostaa, mutta se ei mahtunut enää budjettiini. Täytyy tarkastella asiaa myöhemmin uudestaan.


Viimeiset ostokset tein Pirtin kehräämön osastolla, josta ostin Villat meille, langat teille -kirjan. Siinä on tietoa lampaan villan käsittelystä, Pirtin kehräämön historiasta sekä neuleohjeita. Pirtin kehräämöllä on 70 vuotissyntymäpäivät, jota kirjakin osaltaan juhlistaa. Moreenin osastolta ostin uusimman Virkkurin. Molla Mills on yksi virkkausidoleistani.

Tänä vuonna messut näkyivät myös näytteilleasettajien runsaana somemarkkinointina. Esim. Pirtin kehräämö oli näyttävästi panostanut instagramiin aiempia vuosia enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti