torstai 3. maaliskuuta 2016

Voiko ihmisellä olla liikaa neuletakkeja?

Olen ehdottomasti neuletakki-ihminen. Pidän neuletakeissa siitä, että ne on helppo riisua, jos tulee liian kuuma. Ne on myös helppo pukea kun tulee kylmä. En varmaan lähde yhdellekään matkalle ilman neuletakkia. Työssäkin on kätevää olla riisuttavia ja puettavia vaatteita.

Minulla on todella monta neuletakkia. Olen niitä aikojen saatossa ostanut, mutta aika monta olen myös itse neulonut tai virkannut.

Harmaa, epäsymmetrisellä helmalla oleva neuletakki on ostettu Frankfurtista, C&A tavaratalosta. Tämä on tällä hetkellä eniten käytössä oleva arki/työneuletakki.




Petrolinsininen neuletakki on tällä hetkellä harmaan kanssa eniten työ/arkikäytössä. Tämä neuletakki on ostettu Prismasta.




Punamusta raidallinen neuletakki on ostettu Lontoosta Marks&Spenceriltä. Tämä on erittäin ohutta villaa ja käytän sitä vähän "paremmissa" tilaisuuksissa. Paljon myös opetuspäivinä t-paidan päällä. 









Vihreän palmikkoneuletakin olen itse neulonut, Nalle langasta. Pidän tässä neuletakissa eniten iloisesta vihreästä väristä ja erilaisista, monimutkaisista palmikkopinnoista. Tätä käytän talvisin paljon töissä.




Pitkä, ruskea neuletakki on ostettu Citymarketista. Se on villasekoitetta ja siinä on myös vyö. Olen käyttänyt tätä neuletakkia niin paljon, että se on ihan nyppyyntynyt. Käytän tätä neuletakkia edelleen paljon töissä, mutten kuitenkaan enää opetuspäivinä. Neuletakki on osittain alentunut kotikäyttöön.




Valkoinen palmikkoneuletakki on akryyliä ja se on ostettu Prahasta C&A tavaratalosta. Sekin on jo aika nyppyyntynyt ja vetoketju on värjääntynyt useista pesuista. Tämä on saanut jo tuomion pelkästään koti- tai kätköilykäyttöön. 




Puuvillainen pitsikuvioinen neuletakki on ostettu Sofiasta. Tämä on kesäisin erittäin paljon käytetty neuletakki, koska se sopii moneen t-paitaan monivärisyytensä vuoksi. Pidän myös pitsipinnasta.






Vaaleanruskea suurella kauluksella oleva neuletakki on ostettu Stockmannilta ja muistan sen olleen aika kallis. Pidän tätä neuletakkia ns. juhlatakkina, koska siinä on ihanan erikoinen kaulus ja narukiinnitys.







Kahdella sinisellä raidoitetun neuletakin olen itse neulonut. Lanka on 100% puuvillaa. Käytän tätä neuletakkia töissä ja se on luottovaatteeni mukana matkoilla.




Punainen, lyhythihainen, pitsikuvioinen neuletakki on ostettu Roomasta, kun matkatavarani myöhästyivät.  Pidän tätäkin paljon kesällä t-paitojen päällä.






Valkoinen, pitsikuvioinen, epätasaisella helmalla oleva neuletakki on ostettu Prismasta. Tämä on toinen luottovaatteeni, joka on liki kaikilla matkoilla mukanani. Tähän on ihana kääriytyä illan viiletessä ja neuletakki on helppo kääriä tyynyksi lentokoneessa. 






Vaaleanruskea neuletakki on 100%villaa ja on ostettu ensimmäisellä työmatkallani Milanosta 1990-luvun lopulla. Se on aika kulunut kainaloista ja kauluksesta ja minulle hieman liian pienikin. En silti ole raaskinut laittaa tätä vielä kierrätykseen. Tämä on neuletakeistani ainoa, joka viettää suurimman osan ajastaan vaatekaapin hyllyllä.





Satunnaiset sankarit on itse neulottu, lankana 7 veljestä. Neuletakki on koottu erilaisista neuletekniikkapalasista. Neuletakki on aika paksu ja painava, se sopii parhaiten keväisin ulkokäyttöön. 





Tämä kesäneuletakki meinasi unohtua ihan kokonaan. Virkkasin sitä viime keväänä Hong Kongin matkalla.






Viimeisin vaan ei vähäisin neuletakkini on violetti ja lyhythihainen. Se on ostettu Budapestistä C&A tavaratalosta. Pidän tätäkin neuletakkia paljon töissä talvella pitkäpihaisten paitojen päällä.




Vaikka minulla on erittäin monta neuletakkia, niin kaikilla on oma tarkoituksensa ja käyttöaikansa. Yhtä lukuunottamatta kaikki ovat toistuvassa käytössä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti