keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Askartelumassailua

Kummityttöni halusi tehdä itselleen pillereistä avainnauhan. Ostimme askartelumassoja, kaulimen ja muotteja. Massat olivat tarjouksessa, joten niitä tuli vähän hamstrattua.


Lisäsimme turkoosiin, pinkkiin ja keltaiseen hiukan valkoista, jotta niistä tulisi pastellivärisempiä. Tämä olikin raskas homma pehmittää massaa käsissä ja sekoittaa värit tasaisiksi. Olisi kannattanut ostaa pastakone tätä varten. En raaskinut sitä ostaa, koska en ollut varma miten kauan innostus kestää.

Leikkelimme levyksi kaulituista massoista ympyröitä, jotka muotoilimme käsissämme pillereiksi. Teimme myös kaksivärisiä kapseleita. 



Seuraavaksi teimme englanninlakuja. Oranssin ja ruskean massan sisään pyöritettiin musta putkilo. Pötköt leikattiin terävällä veitsellä palasiksi. 



Englannilakuja teimme myös neliömuoteilla. Kiinnitimme aina kolme eriväristä levyä toisiinsa. 





Mielestämme näistä lakuista tuli liian ohuita eli kaulitsimme massan liian ohueksi. Tämä pitää muistaa seuraavalla kerralla. 

Lopuksi kaikkiin helmiin tehtiin reiät, jotta niihin voi pujottaa nahkanauhan. Minulla oli käytössä paksu verhoilijan neula, mutta grillivarrastikkukin on varmasti hyvä väline. Sen jälkeen helmiä paistettiin uunissa ohjeen mukaisesti. (110 astetta, 30 min.) Annettiin jäähtyä ja pujotettiin ohueen nahkanauhaan.



Saimme neljä avainnauhaa valmiiksi.







Ostimme massoja 15 kpl, näihin koruihin meni 8 kpl. Neliön muotoisia englanninkaluja ja pillereitä jäi vielä niin, että niistä saa toiset avainnauhat tai kaulakorut. Mustaa ja valkoista massaa olisi pitänyt olla tuplamäärät. 

Tämä oli hauska kokeilu, pitää miettiä mitä koruja seuraavaksi tekisi.

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos, niin minustakin on karkkeja, onnistuimme ihmeellisen hyvin ensikertalaisiksi.

      Poista
  2. tämä on todella hyödyllinen blogi koska minulle on ostettu joskus noita fiomoita mutta en ole ikinä tajunnut niiden tarkotusta

    VastaaPoista
  3. Kiitos, on hyvä jos voin olla muille avuksi.

    VastaaPoista