lauantai 13. joulukuuta 2014

Pitsikämmekkäät ja pitsihuivi

Näitä joululahjoja alkaa tipahtelemaan tänne blogiin sitä mukaan, kun lahjansaajat ovat ne itselleen saaneet. Virkkasin Novian Nalle taika langasta kämmekkäät ja huivin. Kämmekkäiden ohje löytyy täältä ja kaulahuivin ohje löytyy täältä

Virkkasin erilaista pintaa kuin alkuperäisohjeessa ja mitatkin vähän sovelsin. Pinta on helppoa, virkataan 4:llä jaollinen ketjusilmukkaketju esim. 40 silmukkaa, lisätään päähän vielä 3 ketjusilmukkaa= aloituspylväs. Virkataan koukusta päin neljänteen silmukkaan kaksi pylvästä, kaksi ketjusilmukkaa ja kaksi pylvästä. Jätetään kolme ketjusilmukkaa väliin ja neljänteen samat kaksi pylvästä, kaksi ketjusilmukkaa, kaksi pylvästä. Jatketaan aloitusrivi loppuun, käännetään työ ja virkataan alkuun kolme ketjusilmukkaa. Virkataan edellisen kerroksen ketjusilmukkalenkkiin (pylväiden välissä) kaksi pylvästä, kaksi ketjusilmukkaa ja kaksi pylvästä. Jatketaan rivi loppuun, käännös kolmella ketjusilmukalla ja jatketaan pylväsryhmiä. Lopussa virkataan kolme ketjusilmukkaa, kiinteä silmukka ketjusilmukkalenkkiin( pylväiden välissä) kolme ketjusilmukkaa, kiinteä silmukka, kolme ketjusilmukkaa jne rivi loppuun. Päätellään langat.



Ompelin ulkoreunoista yhteen ja jätin peukalolle sopivan aukon.


Huivi on virkattu samalla periaattella, aloitussilmukoita oli tässä 64. Huivi on suorakaide ja toisessa päässä on nappi kiinnitystä varten.






Huivia voi pitää monella tapaa kaulassa, niin kuin parhaalta tuntuu.



Kiva, pehmoinen joulupaketti, toivottavasti lämmittää saajaansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti