sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Kätköilyä maailmalla: Burgas Bulgaria, lokakuu 2014

Olenkin kirjoitellut kotimaan kätköilystä muutamalta reissulta. Ulkomaiden kätköilyt on jäänyt kirjoittamatta. Olemme kätköilleet 45 eri maassa kotimaa mukaan lukien.

Olimme Bulgarian Burgasissa lomalla lokakuussa 2014. Itse Burgasin kaupungissa ei ollut kuin kolme aktiivista kätköä. Niistä löysimme kaksi.

Toinen näistä purkeista oli mielenkiintoinen, koska se oli haudattu hiekkaan. Ainakin Suomessa kätköjen hautaaminen maahan on kiellettyä ja niille pitää löytää luonnollinen kolo maastosta.




Koska Burgasissa oli niin vähän kätköjä, teimme retkiä lähikaupunkeihin. Tutustuimme Nessebariin, pieneen kalastajakylään. Sieltä löysimmekin yhteensä kahdeksan kätköä. Yksi oli multikätkö ja yksi oli mysteerikätkö, loput olivat tradikätköjä. Mysteerin olimme luonnollisesti ratkoneet jo kotona valmiiksi. 



Nessebar oli viehättävä pikkukaupunki. Lokakuussa tosin oli lomakausi lopuillaan eikä turisteja enää näkynyt. Monet kaupat ja hotellit olivat sulkeneet ovensa.

Syntymäpäiväni sattui tälle lomaviikolle ja aviomies oli järjestänyt syntymäpäivälahjaksi ExitGame pelin Sunny Beachille. Sunny Beachilla oli todella autiota, koska hotellit olivat sulkeutuneet. Kylän pääraitilla oli avoinna vain yksi baari ja yksi ruokaravintola. Apteekki, pari vaatekauppaa ja pari ruokakauppaa sentään oli vielä avoinna. Ihmisiä näimme kaduilla korkeintaa kymmenen. Sunny Beachilta löysimme yhden tradikätkön.



Saimme ExitGame rannekkeet, koska selvisimme pelistä määräajassa. ExitGame koukutti hyvin, koska siinä mennään suljettuun huoneeseen ja vihjeiden avulla yritetään selviytyä ulos tietyssä ajassa. Meille se oli samanlaista kuin mysteereiden ratkominen, joten pidimme kovasti.

Toiseksi viimeisenä lomapäivänä retkeilimme vielä Sozopolin kalastajakylään. Sielläkin oli hyvin vähän kätköjä; yksi tradi ja kaksi multia. Yritimme löytää kaikkia kätköjä, mutta löysimme vain tradin. Multit osoittautuivat meille liian monimutkaisiksi, joten niitä emme yrityksistä huolimatta löytäneet. Iltapäivällä alkanut tihkusadekin latisti tunnelmaa ja etsintäintoa.



Matkan viimeinen purkki tuli haettua vielä lentokentältä. Minä odottelin matkalaukun kanssa lähtöselvityksessä, kun aviomies kipaisi purkille loggaamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti