tiistai 30. tammikuuta 2018

Mysteerisukka Ilari

Ennen SukkaFinlandian varsinaisen kilpailun alkamista neulojia hemmoteltiin Puikkomaisterin eli Tiina Kaarelan mysteerisukalla. Ohje ilmestyi neljässä erässä. Itse ehdin neuloa tämän mysteerisukan Hellunen sukkien jälkeen odottaessani seuraavaa etappia. Täytyy kyllä sanoa, että Puikkomaisteri on räjäyttänyt sukan anatomian palasiksi. Itselleni tämä oli helpompi rasti, koska ohje oli kokonaisuudessaan kerralla käytössäni verrattuna niihin, jotka tekivät sukat askel kerrallaan.

Sukkien neulominen lähti alkuun siis vinoon neuloen patalapun näköinen palanen, joka tuli jalkapöydän päälle. Tässä minulla meni jo vähän vikaan, koska palasesta tuli hieman liian suuri. Palaset aseteltiin niin, että raidat tulivat peilikuviksi.Seuraavaksi "patalapun" toiselle puolelle neulottiin sileällä kaitale, joka kiinnitettiin aloitusreunaan. Saatiin siis aikaiseksi lieriö tai putkilo. Tässä vähän sileän osuuden pituudella sain korjattua alkuperäistä liian suurta lappua.Seuraavaksi neulottiin kärkiosa, johon poimittiin silmukat lieriön toisesta reunasta. Tämä suositeltiin tekemään samalla värillä kuin jalkapohjan alle tuleva yksivärinen osa, mutta minä halusin leikitellä väreillä.


Seuraavaksi neulottiin toinen samanlainen pääty lieriön toiseen päähän sillä erotuksella, että vartta varten jätettiin eri värinen lanka. Tuosta erivärisen langan reunoista poimittiin varren silmukat. Nyt oli siis kummastakin päästä suljettu "sukkula" valmis.


Viimeiseksi poimittiin siis kantapään yläreunasta silmukat ja neulottiin riittävän pitkä varsi. Itselläni olisi tullut liian suuri varsiosa, jos olisin tehnyt ohjeen mukaisesti sileää neulosta. Tein siis ohjeesta poiketen koko matkan 2 o, 2 n resoria ja sain varren sopimaan jalkaani. Tein tarkoituksella aika pitkän varren. Lopuksi silmukat pääteltiin löysästi.


Nyt jälkiviisaana on helppo sanoa, että looginenhan tämä sukka kuitenkin on. Mutta ymmärrän myös hämmennyksen, mitä sukan ohjeen askeleet ovat neulojissa aiheuttaneet, kun eivät ole tienneet mitä seuraavaksi on tulossa.


Kivat sukat sain mielestäni aikaiseksi, sukkabloggerilla lepuuttaminen ojensi pieniä vinouskohtia hyvin. Ainut mihin en ole näissä sukissa kovin tyytyväinen on jalkapohjan alle jäävät saumakohdat silmukoiden poimintakohdassa. Ihan lemppareiksi eivät taida päätyä, mutta olipas hauska tehdä jotain todella erilaista. Siitä täydet pisteet Puikkomaisterille.Oranssi lanka oli Austermanin Step Classicia, harmaa lanka oli Kaupunkilanka Rautatie. Neuloin puikoilla numero 2,5. Lankaa kului yhteensä 72 grammaa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti