tiistai 16. tammikuuta 2018

Kuvastin


Sukka Finlandia on edennyt jo neljännelle etapille (julkaistu 14.1.18), minä sain valmiiksi toisen etapin ja kolmas etappi on puikoilla. Sukka Finlandian toinen etappi oli Kuvastin sukat, jotka on suunnitellut Veera Välimäki. Aristelin aloittaa näitä sukkia, koska minulle tuo varpaista aloittaminen on ollut jonkinlainen mörkö. Tartuin kuitenkin haasteeseen ja hain tietoa varpaista aloitukseen. Löysin Ullaneuleen sivuilta ohjeen kahdeksikkoaloitukseen.  Ensimmäisen sukan aloitus ei ollut ihan kaikkein kaunein, mutta pääsin alkuun kuitenkin. Loppusukka olikin niin mielenkiintoinen, että sitä ei meinannut malttaa lopettaa ollenkaan. Toisen sukan aloitus meni jo paremmin. Nyt olen saanut tuon varpaista aloituksen mörkön ravistettua aivoistani ja aion tänä vuonna harjoitella erityisesti varpaista aloitusta.


Näissäkin sukissa oli taas minulle uusi kantapää, vähän niinkuin tiimalasikantapään ja vahvistetun kantapään yhdistelmä. Voisin käyttää tätä jatkossa varpaista aloitettuihin sukkiin.


Neuloin sukat peilikuviksi, tykkään ihan hirveästi peilikuvasukista. Tasasin vähän kantapään jälkeen, että sain kuviot täsmäämään etupuolen kanssa.

Käytin näissä sukissa lankana Nallea, kahta eri lankaa vaikka samaa keltaista (toinen normaalia ja toinen Aloe vera), eränumerot olivat tietenkin erit. En ollut varma miten 100 gramman kerä riittää, siksi jatkoin toisella laadulla varmuuden vuoksi. Olisi kuitenkin riittänyt, kun lankaa kului yhteensä 91 grammaa. Neuloin sukat 2,75 numeron puikoilla. Hassu yksityiskohta, että märkänä lankojen ero näkyy selvästi kun kuivana ero tasaantuu huomaamattomaksi.Varpaista aloittaessa on helpompi jakaa kerä kahtia ja tehdä varresta niin pitkä kuin lankaa riittää, mutta kantapään paikan arvioiminen on vaikeampaa. Ainakin näin aloittelijalle näistä sukista tuli aavistuksen verran liian isot, ei ainoastaan pituudessa vaan vähän myös leveydessä. Olen iloinen, että taas opin monia uusia asioita.

2 kommenttia:

  1. Piti tulla vilkaisemaan näitä muitakin kisasukkiasi. :) Ihanan pirtsakat Kuvastimet näin keltaisina! Itse tein vihreät ja peilikuvina myös. Oli kiva, kun ohjeessa oli molemmat kaaviot valmiina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kannustuksesta. Tässä ohjeessa oli todellakin plussaa tuo valmis peilikuvaohje. Andante festivossa piirsin itse peilikuvaohjeen.

      Poista