lauantai 20. tammikuuta 2018

Jämäraitasukat

Mehukekkerit blogissa on kässävuosihaaste ja tammikuun haaste on jämät, joko langanjämät eli jämälangat tai kankaanjämät eli jämäkankaat. Tammikuussa en ole koskenutkaan ompelukoneeseen, joten neuloin SukkaFinlandia sukkien välissä jämälangoista perussukat. Yhdistin yksivärisiä harmaita 7 veljestä erilaisiin raidallisiin 7 veljestä lankoihin. Raidoitus on kahden kerroksen välein.
Neuloin sukista miesten 42-43 kokoiset. Neuloin 56 silmukalla perussukat, puikoilla numero 3,5. Tein normaalin vahvistetun kantapään, nauhakavennuksen kärjessä ja loput silmukat silmukoin.


  
Jaoin kerät puoliksi ja neuloin suunnilleen samaan kerrokseen saakka. Varsinkin varsiosasta huomaa, että raidoitus menee eri suuntaan, kun kerän alku siirtyikin kerän loppuun. En jaksa tällä kertaa moisesta välittää, vaan nämä kelpaavat hyvin. Jalkateräosan violetista raitalangasta neuloin aiemmin lilat sukatTuolloin valittelin sitä, että raitalanka ei ollut oikein minun mieleistä. Nyt tuo violetti asettui oikein nätisti.2 kommenttia:

 1. Näyttääpä kivalta ja "riittävän" värikkäiltä.
  Jotenkin alkaa mieli heräämään horroksesta ja kaikki värikäs tuntuu silmissä niin kivalta. Pitäisi itsekin tehdä sama ja kuluttaa noita jämälankoja pois kuleksimasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Itsellä on vähän se ongelma, että jämiä ei jää kokonaisiin sukkiin ja joutuu yhdistelemään useampaa lankaa. Sitten tulee pelko, että sukista tulee rumat. Nämä onnistui omastakin mielestä hyvin.

   Poista