torstai 1. helmikuuta 2018

Trapetsitaiteilija Annika

SukkaFinlandia on edennyt viidennelle etapille, jäljellä on enää yksi etappi. Viidennen etapin ohjeen on suunnitellut Puikkomaisteri eli Tiina Kaarela. Tällä kertaa päätin kokeilla kuinka nopeasti saan sukat neulottua.  
Ohje julkaistiin 28.1. klo 9.00, aloitin sukkien neulomisen klo 10 aikoihin. Aloitus sujui hyvin vaikka olikin minulle uudenlainen kärkialoitus. Sitten sukkien neulominen tyssäsi ensimmäiseen ristikkomaiseen kuvioon. En vaan ymmärtänyt ohjetta alkuunkaan ja tässä tuhraantui monta tuntia. Tajusin lopulta miten kuvio tulee ja sukka eteni. Loput lyhennetyillä kerroksilla tehdyt kiilamaiset kuviot olivatkin helppoja, koska olivat yksivärisiä. Toinen ristikkomainen kuvio meni paremmin. Sain ensimmäisen sukan valmiiksi myöhään sunnuntai-iltana. Tässä vaiheessa nopeimmat olivat neuloneet molemmat sukat. Aloitin toisen sukan maanantaina töiden jälkeen ja se etenikin vilkkaasti. Tankkasin niin kauan ohjetta ensimmäisen sukan kanssa, että toinen sukka menikin melkein ulkomuistista. Sain jälkimmäisen sukan valmiiksi myöhään keskiviikkoiltana. Olin asettanut itselleni toive- tai tavoitesijoitukseksi 50 nopeimman joukkoon pääsyn, olinkin 44. nopein. Nopeuteeni olen tyytyväinen.
 Sukkiin en ole aivan tyytyväinen. Tein ohjeen minimimitoilla ja olisi pitänyt saada aikaiseksi 37-38 koon sukka. Minulla sukasta tuli ennemminkin koko 42-43. Hiukan minua lohdutti se, että muutkin neulojat olivat saaneet aikaiseksi liian isoja sukkia, jolloin vika ei ollut yksin minussa. Jos värit eivät olisi näin naiselliset, niin aviomies saisi oivat sukat. Sukat ovat myös hiukan mutkikkaat suorana ollessaan, mutta asettuvat jalkaan kuitenkin hyvin. 
Uutta ohjeessa oli minulle uusi kärkialoitus, kukallinen kantapää  sekä sukan lopetus icord nauhaan. Käytin sukissa lankoina Roosa nauha lankaa (punainen) Austermann Classic (violetti) ja Kaupunkilanka Rautatie (harmaa). Neuloin puikoilla numero 2,5. Ostin uudet koivuiset 2,5 puikot vanhojen bambupuikkojen tilalle ja kyllä ovat miellyttävät neuloa. Lankaa kului yhteensä 86 grammaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti