keskiviikko 17. tammikuuta 2018

Andante festivo

Nämä SukkaFinlandian kolmannen etapin sukat, Andante festivo,  on suunnitellut Anna Mäkilä. Mallikuvissa sukat näyttivät todella kauniilta ja lähdin sitten näitä neulomaan. 

Uutta tuli taas opittua: en ole ennen käyttänyt missään neuleessa helmiä koristeena. Enkä ole aiemmin yhdistänyt kirjoneuletta pitsikuvioon.  Näissä sukissa oli myös uudenlainen aloitusresori sekä kantalappu. Kyllä meillä on taitavia suomalaisia neulesuunnittelijoita. Näihin sukkiin helmiä tuli kirjoneulekuvion joukkoon. Helmien kiinnittäminen oli minulle hidasta, mallikuvio kierrettyine silmukoineen ja yhden silmukan palmikoilla oli haastava. Vasta kantapään jälkeen tuntui siltä, että kuvio alkaa sujua, ehkä siksi että kuvio oli vain kertaalleen jalkapöydän päällä kun varressa kuvio toistui kahdesti. Tarkkana silti sai olla siitä millä puikolla oli menossa. Kirjoneuleraidan neuloin peilikuviksi.
Neuloin  sukat  Roosa nauha langasta tummanharmaasta ja marjapuuron punaisesta. Puikot olivat 2,5 "hammastikut", lankaa kului yhteensä 74 grammaa, kevyet sukat siis.
Kärkikavennuksissa jatkoin kuviota kärkeen saakka, lopuksi tehtiin silmukoimalla päättely. Nopeuskisassa kuviota olisi pitänyt tehdä viisi kertaa ennen kärkikavennuksia, mutta minun jalkaani sopi neljä ja puoli kuviokertaa ennen kavennuksia. Onneksi siis myöhästyin maalista puolitoista vuorokautta, koska olisin varmaan saanut hylkäyksen liian lyhyestä jalkateräosasta.Seuraava etappi on siis julkaistu 14.1.18 klo 12 ja minä sain tämän sukkaparin valmiiksi 15.1.18 klo 19. Aloitin heti seuraavan etapin sukat ja jospa nyt ehtisin saamaan sukat valmiiksi määräajassa.

2 kommenttia: