tiistai 7. toukokuuta 2024

Alegría sukat

Minua on aina kiinnostanut erikoiset sukkarakenteet. Esimerkiksi pidin äärettömän paljon aikoinaan sukkafinlandian mysteerisukka Ilarista.  




 

Nämä sukat aloitettiin kantapäästä, edettiin jalkapohjaosa, neulottiin kärki ja palattiin takaisin jalkapöydän päällä ja lopuksi neulottiin varsiosa. Ohje on 52*villasukat, osa 2 kirjasta. Ohjeen nimi on Alegría.

 



 

Kantapään aloitus väliaikaisella aloituksella. Käytin lankoina kantapäässä, kärjessä ja varren resorissa pinkkiä Armonia lankaa. 

 



 

 

Jalkapohjassa on tummansinistä Novitan Venla lankaa. Kärkeen tehtiin "tiimalasikantapää" ilman välikerrosta. 

 


 


Jalkaterän päälinen on Handun kirjavaa merinosukkalankaa.

 


Lopuksi otettiin kantapään silmukat puikoille ja jatkettiin vartta sopiva määrä. 




Lankoja kului yhteensä 60 grammaa. Sukat ovat naisten kokoa 38.

Jos neulon uudet sukat tällä mallilla, neulon ne ehdottomasti pyöröpuikoilla kaksi sukkaa samaan aikaan. Näin saan varmasti jalkakateräosasta saman pituisen.

3 kommenttia:

  1. Moi! Juurikin suunnittelin aloittavani saman mallin tekemisen, mutta pähkäilen, mitä koot 1,2 ja 3 tarkoittavat. Eli miten sait selville, mitä eurooppalaisia kokoja ne tarkoittavat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, minä katson aina ohjeesta silmukkamääriä ja sen perusteella päättelen koon. Itse teen ohuista langoista max 60 silmukalla, keskipaksuista max 56 silmukalla ja paksuista max 48 silmukalla. Katson ohjeesta lähellä näitä silmukkamääriä olevan koon, jos ohjeessa ei muuta ohjeisteta. Sukan pituuden sitten mittaan olemassaoleviin vanhoihin sukkiin verrattuna.

      Poista