tiistai 23. toukokuuta 2023

Pehmoeläin Samuel

Olin viikonloppuna yökylässä kummityttöni perheessä. Olin katsonut lankavarastostani minulle "sopimattomia" lankoja 263 grammaa. mukaan annettavaksi kummityttöni tyttärelle virkkaus- tai neulontalangoiksi.
Tämä tytär toivoi kuitenkin, että virkkaisin hänelle pehmoeläimen. Hän katsoi malleja netistä ja kertoi kriittisiä yksityiskohtia: pitkulainen vartalo, korvat ja häntä.
Virkkasin Sirdar Big Softie vaaleanharmaasta langasta pääosan pehmoeläimelle ja Sirdar Indie kellertävänruskealla vartalon alaosan. Langat ovat 45 metriä 50 grammassa paksuutta eli hyvin paksuja lankoja. 

Pehmoeläimen mitat keksin ihan omasta päästäni. Rusehtavaa lankaa jäi sen verran, että sain virkattua pehmoeläimelle nenän ja korvat.
Hännän ja tassut virkkasin Novitan Usva langalla, jota minulla oli vajaa 100 gramman kerä jäänyt jostain aikaisemmassa neuletyöstä jäljelle. Ompelin vielä pehmoeläimelle silmät. Pehmoeläimen omistaja toivoi kiinni olevia silmiä, näin pehmoeläin näyttää nukkuvalta.
Täytin pehmoeläimen vanhan koristetyynyn sisällä olleella vanulla. Pehmoeläimen omistaja nimesi hänet Samueliksi. Lankoja kului yhteensä noin 120-140 grammaa, mutta varastoni pieneni tuon 263 gramman verran, koska loppulangat jäivät kummitytön tyttärelle omiin käsityötarkoituksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti