tiistai 9. toukokuuta 2023

Parit sukat Novitan raitalangoista osa 4

Viimeiset sukat Novitan raitalangoista ovat Marttaraita ja  7 veljestä raitalanka.
Marttalankaraidoitus on varmaan ollut joku kampanja- tai sesonkilanka. Siinä on epäsäänöllisen toistuvat raidat. Pidin erityisesti siitä, että raidoista tuli eri korkuisia eli langassa on eri pituisia värjäyskohtia.Marttalankaa kului 93 grammaa. molemmissa sukissa on 52 silmukkaa, varressa on 25 kerrosta, hollantilainen kantapää ja sädettäiset kärkikavennukset.


Tasasin Marttalangan raidat mahdollisimman hyvin.

Raitalangoista viimeisenä on puna-violetti-musta raitainen lanka. 
Nämä sukat painoivat 85 grammaa. Kummankin sukkaparin kantapäät on neulottu 7 veljestä langasta. Sukkien resori jatkuu jalkaterän päällä, näin sukka joustaa paremmin eri levyisille jaloille. Molemmat sukat on neulottu 3,25 mm puikoilla.Näissäkin sukissa yritin tasata raidat mahdollisimman tarkkaan.

Raitalankojen jämiä yhdistelen vielä yksiväristen 7 veljestä lankojen kanssa. Niistä sitten lisää, kun saan niitä neulottua.

Yhteenvetona näistä raitalangoista: pidän tasaraitaisista langoista eniten, näillä minun silmukkamäärillä raidat asettuvat tasaisesti. 100 gramman kerästä sain tasattua raidat, kun neuloin kantapäät yksivärisiksi.

Epämääräisen raitaisista keristä en pidä esim. polkka lanka on sellainen. Myös jenkka lanka on ollut mielestäni huono, käytin sitä mm. näissä sukissa ja näissä sukissa. En myöskään pitänyt Kaksoset langasta, josta neuloin nämä sukat.

Toki jokaisella saa olla mielipiteitä ja jokainen voi tykätä mistä langasta vain, nämä ovat minun henkilökohtaisia ajatuksia, ei missään nimessä moitteita lankavalmistajia ja langan värjääjiä vastaan. Tässä vielä ryhmäkuvassa kaikki raitalangoista tänä keväänä neulomani sukat, yhteensä 12 paria:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti