tiistai 21. maaliskuuta 2023

Syli neuletakki

 Neuloin pari vuotta sitten Eryza neuletakin ja siinä neulomisen yhteydessä minulla oli hiukan lankavalintojen kanssa ongelmia. Olin ostanut tumman silkki-mohairin ja vaalean pohjalangan. Ne eivät toimineetkaan yhteen, joten ostin vaaleaa silkki-mohairia sekä tummaa Dropsin Limaa. Vaaleista langoista neuloin tuon Eryzan ja tummista suunnittelin neulovani Ystävä neuletakin.

 


Tummille langoille malliksi valikoitui kuitenkin tämä Syli neuletakki. Ohje löytyy Ravelrysta tai Urban knit kirjasta. Minulla tuo kirja löytyi kirjahyllystä. 

 Lankoina on Dropsin silkki-mohair ja Dropsin Lima yhteen neulottuna. Mallitilkun perusteella sain neuletiheyden samaksi ohjeen kanssa puikoilla numero 4,5. Lankoja kului yhteensä 815 grammaa. Lima lankaa jäi jäljelle vain reilut 50 grammaa, Kid-silk mohair lankaa jäi reilummin yli. Pitää yhdistää tuo mohair ohuisiin sukkalankoihin ja neuloa vaikka pipoja ja pääpantoja. 

 Ohje oli heti alusta lähtien koukuttava v-muotoisen pääntien ja mallineuleen vuoksi. Neuloin tämän neuletakin koossa XL, joka oli vain 5 cm suurempi kuin vartalonympärykseni, mutta tästä neuletakista en halunnut oversize kokoista vaan toimistokelpoisen neuleen. 

 


Ihaninta neuleessa on mallikerran lisäksi se, että napittomana ei tarvinnut erikseen neuloa nappilistoja. Pidän myös paljon siitä miten huomaamattomasti mallikerta muuttuu hihansuiden ja helman resoreihin. Normaalisti en pidä 1 oikein 1 nurin resorista, mutta tässä neuletakissa se on täydellinen. 

 Minulla inspiraatiot vaihtelevat hyvin laajasti, joten kesän tullen voin inspiroitua tekemään paksua neuletakkia ja talvea kohden vaikka ohutta pitsipuseroa. Tai sitten neulon kuukausitolkulla pelkkiä sukkia, koskaan ei voi tietää mikä milloinkin tuntuu hyvältä.

1 kommentti: