perjantai 30. syyskuuta 2022

Lankakokeiluja

Olen neulomassa joululahjaksi Marimekon räsymattokuvioilla olevaa neulepaitaa. Lahjan vastaanottaja on toivonut paitaa ja itse tietää sen saavansa. Hän on kovin lämminverinen ja samalla herkkä kutiamaan, joten kokeilin ennakolta neljää lankavaihtoehtoa neulepuseroa varten. Vastaanottaja sai itse kokeilla lankojen tuntua koehihoissa. Samalla pystyn hiukan suunnittelemaan kuvioita ja laskemaan neuletiheyttä.
Puran koehihat koekäyttöjen jälkeen ja neulon niistä sitten jotain muuta. Langat ovat 1. Novitan Venla. Tämä lanka kutitti saajaa eniten, joten tämä ei päässyt jatkoon.
Lanka numero 2. oli Dropsin Fabelia, joka tuntui saajasta myös karkealta.
Kolmas lanka oli Austermann Step Classic. Tämä pääsi loppusuoralle neljännen langan kanssa.Neljäs ja viimeinen lanka oli Alize Superwash. Tämä oli toinen loppusuoralle päässeista langoista.

Kahta viimeistä mallihihaa sovitettiin monta kertaa, tehtiin tuntotestejä sokkona, hierottiin tilkkua kaulaa, käsiä ja kasvoja vasten ja lopulta voittajaksi selviytyi Austermaan Step Classic. Lopuksi vielä katsottiin langan värikartasta mieluisimmat värit.

Kaikki ovat fingering vahvuisia lankoja ja kohtuullisen edullisia. Merinolangat on tällä kertaa jätetty pois laskuista niiden hintavuuden vuoksi.

Käytin tällä kertaa runsaastikin aikaa etukäteissuunnitteluun. Ikävämpää olisi ollut se, että neulepuserosta olisi tullut käyttäjälle käyttökelvoton mm. kutiavuuden vuoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti