tiistai 6. syyskuuta 2022

Housujen vyötärön korjaus

Nyt ei tarvinnut suurentaa housuja leveyssuunnassa vaan pidentää pituussuunnassa. 




Ostin keväällä Voglialta uudet housut. Niissä tuntui ostohetkellä takahaarasauma olevan hiukan liian lyhyt minun makuuni. Ostin housut kuitenkin ja ajattelin, että kyllä housuja voi pitää. Kesän mittaan housujen takakappale alkoi kuitenkin valumaan ja se tuntui epämiellyttävältä. Housuja sai koko ajan nostella takaa.




Korjasin housut purkamalla ensin vyötärön tikkaukset auki ja irrottamalla vyötärölle ommellun kuminauhan. Kuminauhan säästin ja käytän sen joskus seuraaviin housuihin. 




Leikkasin käytöstä poistetuista joustavista farkuista valmiin kuminauhavyötärön ja muutaman sentin etu- ja takakappaletta vyötäröstä alaspäin. Leikkasin takakappaletta hiukan syvemmäksi kuin etukappaletta. Farkuissa oli sopivasti viisto kaaroke valmiina, leikkasin sen reunaa pitkin. 




Ompelin  farkkukankaisen rinkulan housujen vyötärölle ja se oli ihan sattumalta millilleen oikean kokoinen. Olin varautunut, että joudun kaventamaan joko Voglian housuja tai farkkukankaista rinkulaa, että saan kappaleet sopimaan toisiinsa. 



                                               Ennen 



Nyt


Näytän teille pyllyni ja selkämakkarani, mutta näette tilanteen ennen ja jälkeen. Housut ovat monin verroin miellyttävämmät pitää, kun vyötärö tulee riittävän ylös eikä housut valu. Pidän aina paitoja housujen päällä, joten korjaus ei näy ulospäin ollenkaan.

1 kommentti:

  1. Istuu paljon paremmin nyt ompelun jälkeen! Minulla on yhdet housut, niihin pitäisi korjausompelu tehdä. Voi olla, ettei minulta itse taitoja siihen riitä. Etsin sitten vaikka ammattilaisen. https://www.korjausompelimojoensuu.fi/

    VastaaPoista