torstai 14. lokakuuta 2021

Muumi peitto

Kummityttöni valmistui sairaanhoitajaksi keväällä 2021, mutta valmistumisjuhlien järjestämistä siirrettiin koronatilanteen takia. 

Virkkasin kummitytölleni Muumipeiton valmistujaislahjaksi. Peiton ohje on Moomin x Novita Pikku Myyn parhaat lehdestä. Peiton on suunnitellut Sari Nordlund. Peitto virkataan kulmasta kulmaan tekniikalla, toiselta nimeltä k2k. 

Minun peitostani tuli hiukan pienempi kuin ohjeessa. Lisäsin reunoihin kaistaleet k2k virkkausta ja ompelin ne kiinni. Näin sain peitosta reilusti torkkupeittokokoisen aikuiselle. Valmis koko on noin 100 cm *170 cm.
Lankoina käytin Novitan Muumilaakso lankaa sävyssä Silinteri sekä Novitan Muumitalo lankoja mustaa ja valkoista. Silinterin värinen lanka (kirjava lanka) loppui kesken. Uuden langan ostamisessa olikin hiukan ongelmia, kun se oli kaikista paikallisista marketeista loppu. Lopulta löysin yhdestä kaupasta lankaa ja sielläkin se oli loppuunmyynti alennuksessa. Ostin kaikki loput kirjavat langat ja silti piti lisätä peiton päätyihin mustat kaitaleet, että sain peitosta riittävän pitkän.
Lankoja kului peittoon yhteensä 2040 grammaa, mutta peittoon on virkattu ainakin miljoona kiloa huolenpitoa, lämpöä ja rakkautta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti