tiistai 26. lokakuuta 2021

Eryza neuletakki

Aloitin tämän Eryza neuletakin neulomisen toukokuussa, kun Villapesuohjelman kuukausittaisena haasteena oli neuloa jotain Laine lehdistä. Ohje on julkaistu Laineen lehdessä 7 sekä Ravelryssa.
Näin syksyn viileille ilmoille sain vihdoin neuletakin neulottua valmiiksi. Lankoina olen käyttänyt Dropsin Merino extra fine lankaa, joka on yksivärinen sileä harmaa lanka. Toisena lankana on Dropsin Kid silk, jossa on mohairia ja silkkiä. Lankoja kului neuletakkiin yhteensä 1686 grammaa.

Olin ensin ostanut tätä neuletakkimallia varten hiukan tummempaa mohair-silkkiä ja mallitilkulla väriero näytti hyvältä. Muutaman kerran katseltuani mallitilkkua ei väriero enää tuntunutkaan kivalta. Ostin sitten uutta mohair-silkkiä vaaleampana harmaana ja tumman mohair-silkin kaveriksi tummempaa Dropsin Lima lankaa. Tummemmista langoista neulon myöhemmin ehkä Ystävä neuletakin.

Neuletakki neulotaan poikittain aloittaen keskeltä takaa. Ensin neulotaan toinen takakappale ja saman puolen etukappale. Minä kuitenkin neuloin ensin molemmat takakappaleet, jotta sain mitattua selän leveyden riittävän suureksi. Seuraavaksi neulottiin etukappaleet sekä kiinnitettiin palmikkokaitale etukappaleen reunaan. Lopuksi neulottiin hihat. Lyhennetyillä kerroksilla neulottiin helmaan kellotukset sekä eteen että taakse.Pidin neulomisen prosessista paljon, koska välillä neulottiin lyhennettyjä kerroksia ja kerrokset joko pitenivät tai lyhenivät riippuen neulottavasta kohdasta. Lopussa piti neuloa vain palmikkokuviota edestakaisin. Välillä neuleessa oli vain pelkkää suoraa neulontaa, joka sekin on mukavaa neulottavaa.


Tein neuletakista koon XL ja tämä on minulle erittäin hyvä koko, vertasin mittataulukon mittoja omiini ja sain koon onnistumaan hyvin. Neuloin puikoilla numero 3,5 paitsi ihan lopussa resoria neuloin puikoilla 3.

Neuletakista pidän erityisesti kauniista palmikkokaitaleesta, joka kiertää etukappaleilla ja pääntien reunassa. Helman kellotukset sopivat myös vartalolleni hyvin. Ainut pieni asia, josta en pidä, on pääntien nouseminen niskasta aika ylös. Minun olisi pitänyt tehdä yläosa kokoa pienemmäksi, mutta se olisi ohjeen mukaisella neulomistavalla ollut aika vaikeaa soveltaa. 
Palmikkokaitale on edessä aika painava eikä neuletakki pysy päälläni oikein hyvin ilman kiinnitystä. Ostin kiinnitykseksi Pinjo design Kätevä korun. Sillä saan säädettyä neuletakin kiinnitystä mieleisekseni.Olen onnellinen tästä neuletakista ja tulen pitämään tätä varmasti paljon. Väri on ihana, malli on ihana ja neuletakki on ihanan tuntuinen päällä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti