lauantai 21. marraskuuta 2020

Sukkalankusta kahdet sukat

Muutama vuosi sitten sukkalankut olivat muotia, nyt niitä ei tahdo löytää mistään. Löysin omani Ilun Handun verkkokaupasta. 




Sukkalankku on suorakaiteen muotoiseksi neulottu palanen, joka on neulomisen jälkeen värjätty. Sukkalankuista puretaan lankaa ja neulotaan jotain. Uuden neulotun pinnan väritys muuttuu mielenkiintoisesti. 





Neuloin sukkalankusta kahdet sukat, lankaa jäi kaksi grammaa jäljelle. Ensimmäiset sukat ovat pelkästään sukkalankkulangasta minun perusmallillani. Alussa on 2 o, 2 n resoria, vahvistettu hollantilainen kantapää, 2 o, 2 n resori jatkuu jalkaterän päällä ja lopussa on sädettäinen kärkikavennus. Ensimmäisiin sukkiin kului lankaa 59 grammaa.





Toiset sukat neuloin lyhytvartisiksi. Alussa on 2 o, 2 n resoria, kontrastivärinen vahvistettu hollantilainen kantapää, 2 o, 2 n resori jatkuu jalkaterän päällä ja lopussa on sädettäinen kärkikavennus. Lyhytvartisiin sukkiin kului lankaa 45 grammaa. Näiden sukkien kantapään lanka on Nurjan sukkalankaa.

Neuloin molemmat sukkaparit 2,5 mm puikoilla varresta aloittaen, naisten kokoa 38 ja käytin 60 silmukkaa.


Tasasin värejä sukissa hiukan siten, että ensin neuloin ihan ensimmäisen sukan ja sen jälkeen purin koko sukkalakun kerälle ja aloitin toisen sukan sukkalankun toisesta päästä. Kolmannen ja neljännen sukan neuloin peräkkäin sukkalankun keskiosasta.










Sukkalankku oli mielenkiintoinen kokeilu. En ihan pidä siitä, että neulepinta jää epätasaiseksi, koska lanka on purettuna kiemuralla. Tämän voisi estää kastelemalla puretun langan, mutta silloin se ei olisi sama asia kuin sukkalankun tarkoitus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti