tiistai 3. marraskuuta 2020

Pojille päiväkotipaitoja

On aina yhtä vaikeaa keksiä otsikkoa perusompeluille. Tällä kertaa ompelin kolme vuotta täyttäneille kaksospojille uusia paitoja. 




Paidat ovat samaa mallia kuin aiemmin ompelemani paidat. Samalla kerralla leikkasin myös nämä paidat, koska trikoista riitti vielä yhdet kappaleet 104 cm koossa. Ompelu odotti näin kauan, jotta pojat kasvaisivat riittävästi seuraavaan kokoon.



Kaikki paidat ovat siis samalla mallilla tehtyjä. Tykkään ommella sarjatyömäisesti, koska pystyn nopeuttamaan ompeluprosessia huomattavasti. Kaava on Allt om Handarbete lehdestä, numerosta 4/2019.



Paloautotrikoo on ostettu Masan kangaspalasta Hyvinkäältä.


Kaivinkonetrikoo on ostettu Kangastukusta Hyvinkäältä.




Paidoissa on edessä napitushalkio, jotta paidat on helppo pukea pienen lapsen päälle. Tämä malli on ollut erittäin toimiva, sekä vanhemmat että lapset itse ovat tykänneet kovasti.


Monsteritrikoo on ostettu Eurokankaasta.



Eläinkuosinen trikoo on ostettu Eurokankaasta.



Paitojen hihansuut ja helmat on käännetty nurjalle ja huoliteltu hunajakenno-ompeleella. Pääntiet on huoliteltu samalla trikoolla, mistä napituslistat on tehty. Napituslistat on vahvistettu tukikankaalla.


Traktoritrikoo on ostettu Kangaskapinasta Tampereelta.


Kauhakuormaajatrikoo on ostettu Masan kangaspalasta Hyvinkäältä.




Paitojen napit on kaivettu nappivarastosta. 




Nosturitrikoo on ostettu Eurokankaasta.



Traktoritrikoo on ostettu Masan kangaspalasta Hyvinkäältä.



Kutakin trikoota kului 0,45 m/paita. Yhteensä trikoita kului siis 3,6 metriä. Yksivärisiä trikoita kului ihan pienet määrät, niitä en erikseen mitannut.



Tällä kertaa halusin ommella pojille keskenään erilaisia paitoja. Päiväkodissa tunnistetaan pojat helpommin, kun on erilaiset paidat päällä. Joskus taas on kiva, että kaksoset on puettu samanlaisiin vaatteisiin.

1 kommentti: