sunnuntai 10. toukokuuta 2020

Autioituu rannan talot

Neuloin Tiina Kuun Tuhansien villasukkien maa- kirjasta ensimmäisenä Autioituu rannan talot. Sukkien inspiraationa on ollut Lauri Tähkän laulu Pitkät pellot.




Käytin sukkiin punaista Skein Queen merinosukkalankaa, jonka ostin Titityystä Jyväskylästä. Samalla ostosreissulla ostin merinovilla-silkkilangat neuletakkiin. Vaaleanharmaa ja musta lanka ovat Roosa Nauha lankaa. Lankoja kului yhteensä 69 grammaa. Turkoosista Skein Queen langasta neuloin aiemmin ihanat Palmikkoretki- sukat.






Neuloin sukat puikoilla 2,25, kirjoneuleosuuksissa käytin puikkoja 2,5. Neulon aika tiukkaa kirjoneuletta, näin siitä ei tullut kiristävää.







Sukissa kulkee kirjoneuleiden välissä resorineulos, joka ei ole perinteistä 2o, 2n vaan hiukan epäsäännöllisemmin. Tämä piti mukavasti mielenkiintoa yllä tasaisillakin osilla sukkia. Kantapää tehdään hauskasti ulospäin leveneväksi, malli istuu jalkaa erinomaisesti. Samantyyppinen kantapää oli  Vanilla is the new black- sukissa ja In memorial- sukissa. Jälkimmäiset olivat myös Tiina Kuun suunnittelemat.  Sukan kärkiosassa olevan kirjoneuleen neuloin mustalla, ohjeessa se olisi ollut vaalealla värillä. Muita omia muokkauksia malliin en tehnyt.






Neuloin sukat looppaamalla kaksi sukkaa kerrallaan ja jouduin hiukan kikkailemaan kantapään kohdalla, muutoin sukkien neulomiseen sujui mallikkaasti. Epäilin miten kirjoneule onnistuuu kaksi sukkaa samaan aikaan, mutta ratkaisin tilanteen kerimällä kuviolankoja vain pienet kerät kirjoneuleen ajalle. Näin langat eivät menneet totaalisesti solmuun.

Viimeiseksi laitan kuvan siitä, miten viimeistely ja sukkabloggerilla pingoitus vaikuttaa näiden sukkien ulkonäköön.



Nämä sukat jäävät minulle itselleni. Minulla on heti suunnitteilla toiset sukat samasta kirjasta. Aion neuloa ne Tuku wool Sockista. Niistä kuulette sitten myöhemmin.

3 kommenttia:

  1. Todella kauniit sukat! Pitääpä tutustua tuohon kirjaan.

    VastaaPoista
  2. Kauniit! :) Mä en ensin jotenkin tykännyt tästä mallista, mutta sitten, kun näin useampia tällä mallilla tehtyjä sukkia, niin jotenkin innostuin näistä. To do -listalla ovat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Itselleni käy usein päinvastoin eli jos näkee liikaa jotain mallia niin ei huvitakaan tehdä. Neulon näitä Tiina Quun malleissa niin paljon muita myöhemmin että olen jo unohtanut näkemäni monet mallit.

      Poista