tiistai 10. maaliskuuta 2020

Vihreä neuletakki

Ostin noin puolitoista vuotta sitten Keravalta Hilpeästä kahvikissasta kahta vihreää villalankaa. En ole ihan varma koostumuksesta, onko langassa polyamidia vahvikkeena. Lankoja oli vaalean vihreää ja tummempaa vihreää kumpaakin noin 200 grammaa.




Mietin kauan mitä langoista neuloisin, kun en ollut varma kestävätkö sukissa kulutusta. Lopulta päädyin raidalliseen neuletakkiin. Ostin lisää vihreän sävyisiä lankoja Ruskanlehdeltä Polwarth DK sävyissä havumetsä ja syvä vesi. Yhden lisävyyhdin ostin Kässäpuodista Jalovillaa sävyssä havumetsä. Raidoitusta kokeilin mallitilkkuun ja aloitin neulomisen.





Neuloin neuletakin ilman mitään valmista ohjetta, mutta perusohjeena olen käyttänyt tätä laskelmaa. Rytmitin vaaleaa vihreää ja tummempaa vihreää pohjaväriksi ja raitalankoja vuorotellen. Aloitin vaaleasta vihreästä ja tavoitteena oli päättää tummempaan vihreään. Tässä onnistuin erityisen hyvin. Hihat päättyivät onneksi vaaleaan vihreään, jolla neuloin myös resorit.




Kaiken kaikkiaan lankoja kului 625 grammaa. Neuloin neuletakin puikoilla numero 4 ja resorit 3 puikoilla. Helmassa en muistanut vaihtaa pienempään puikkokokoon vaan posotin resoritkin nelosilla, hups.



Neuletakki valmistui nopeasti eli oli inspiroivaa neulottavaa. Aloitin neulomisen vuoden vaihteen jälkeen ja helmikuun lopussa oli valmista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti