perjantai 27. maaliskuuta 2020

Oranssi neuletakki

Aloitin joulun ja uuden vuoden aikaan parin neuletakin neulomisen. Raidallinen neuletakki valmistui tuossa hiukan aiemmin ja nyt valmistui tämä toinenkin.



Tähän neuletakkiin ei ole mitään valmista ohjetta vaan laskin itse silmukat ja kerrokset olevassa olleen neuletakin koon mukaan ja mallitilkun avulla. Halusin raglanlisäykset niin, että lisäysten välissä kulkevat palmikot ja ne jatkuvat sivujen kohdalla helmaan saakka.







Lanka on Rowan felted tweed, Kaffe Fassetin väreissä. Langassa on 50% villaa, 25% alpakkaa ja 25% viskoosia. 100 grammassa on 340 metriä lankaa. 







Neuletakkiin kului lankaa yhteensä 434 grammaa ja minulle jäi 20 gramman pikkukerä. Tilastojeni mukaan olen kuitenkin ostanut tätä lankaa 500 grammaa. Yksi 50 gramman kerä on siis mystisesti kadonnut johonkin. Etsin kaikki lankalaatikkoni, mutta kerää en löytänyt. Vyötteitä minulla on tallessa 10 kappaletta, joten olen varmasti ostanut 500 grammaa. Ainoa selitys on se, että neuloessani tätä neuletakkia Namibian lomalla, yksi kerä on luiskahtanut projektipussista omille teilleen. 

2 kommenttia: