sunnuntai 13. tammikuuta 2019

Breathing space

Aloitin joulupäivänä tämän Breathing Space neulepuseron neulomisen ja aika tarkkaan kahden viikon päästä se oli valmis. Tosin neuloin välissä yhdet Sukka-Finlandia sukat.



Ostin langat tähän neulepuseroon Lentävästä Lapasesta työkavereiden minulle syntymäpäiväksi antamilla lahjakorteilla. Lanka on Handun Ilun sinkkua 420 m/100 g merinovillaa. Neuloin puikoilla  numero 3,5, resoreissa käytin numeron 3 puikkoja. Lankaa kului yhteensä 489 grammaa.



Olen edelleen neuletakkien ystävä.  Työni on opettamista luokkatilassa ja opetuspesulassa. Luokassa on usein hiukan viileä ja vastaavasti opetuspesulassa tulee kuuma. Neuletakki on helppo riisua ja pukea tilanteen mukaan. En ole siis pitkään, pitkään aikaan neulonut neulepuseroa itselleni.


Voitin jo kertaalleen langat Lentävästä Lapasesta tätä neulepusero varten. Suunnitelmat kuitenkin muuttuivat ja niistä langoista tuli neuletakki. 


Olen monessa käsityömaailman muoti-ilmiössä tai suosikkiohjeessa usein se jälkijunalainen.  En lähde kaikkia asioita intoilemaan etujoukoissa johtuen usein siitä, että keskeneräisiä on jo paljon eikä uuden aloittamiselle ole aikaa. Siten näen erilaisissa sosiaalisissa kanavissa paljon erilaisia versioita ko. ohjeesta ja minulle iskee ällötys. En halua, kun kaikki muut haluaa. Sitten kun pöly on laskeutunut ja seuraava muoti-ilmiö vallannut some kanavat, minä saatan innostua asiasta. Näin on käynyt esim. mökkisukkien, valopallojen, Hipsulaisen karuselli- sukkien, Anelmaiset- sukkien ym. vastaavien kohdalla. Tämä Breathing space neulepaitakin kuului samaan sarjaan.


Nyt kuitenkin annoin tälle mallille mahdollisuuden ja onneksi annoin. Inspiroiduin niin paljon, että tosiaan urakoin tämän ennätyksellisessä kahdessa viikossa ja pidän tästä hirmuisen paljon.




Pieniä muutoksia tein suunnittelijan näkemykseen. Tiesin, että pääntie tulisi olemaan aika väljä tai siis kauempana kaulasta. Tein aloitukseen vähemmän silmukoita ja neuloin pidemmän aloitusresorin. Lisäsin viimeisellä kerroksella riittävästi silmukoita, että silmukkamäärät täsmäsivät.  Näin sain pääntiestä itselleni mukavamman.


Ohjeessa on lyhyemmät hihat, mutta halusin täyspitkät hihat. Mitoitin helman pituuden niin, että hihoissa ja miehustassa on yhtä pitkät yksiväriset osuudet. Minusta pusero näyttää näin tasapainoiselta.

2 kommenttia:

  1. Kaunis versio tästä neuleesta! :) Mulla on vähän sama noiden villitysten kanssa välillä, ei huvita, kun kaikki muut tekee, lämpenen vähän hitaasti. Mutta toki poikkeuksiakin on, jostain innostuu sitten taas siinä missä muutkin.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, tykkään tästä tosi paljon ja olen onnellinen että vihdoin neuloin tämän.

    VastaaPoista