lauantai 13. tammikuuta 2018

Pussukkatehdas

Olin jo neulonut valmiiksi kaikille läheisille sukulaisille ja ystäville joululahjaksi sukat. Tajusin kuitenkin joulukuun alussa, että annoin heille jo edellisenä vuonna villasukat lahjaksi, joten eivät ne varmaankaan vuodessa ole kuluneet pilalle. 

Keksin sitten viime hetkellä, että ompelen heille kaikille "meikkilaukut". Minullahan on runsaasti niitä puuvillakankaita, joita ostin Wexlerin loppuunmyynnistä Lahdesta. Ompelutehdas sitten käyntiin vaan.




Kaikki pussukat on tehty Handmade Hipun ohjeella. Kaikissa pussukoissa on vuorikangas, sisätasku ja vetoketju.






Kuvat on otettu ryhmissä sen takia, että ne valmistuivat eri aikaan ja osa piti postittaa ja osan pystyi tekemään myöhemmin.







Tämä pussukka ei ole niin korkea kuin muut, koska tämä kangas jäi tähteeksi verhojen lyhennyksestä ja käytin kaiken korkeuden minkä kankaasta riitti.




 Pussukoiden koot ovat noin 30 cm korkea ja noin 27 cm leveä. Osaan pussukoista on käytetty jämäkankaita ja jopa pussilakankangasta vuorikankaaksi.






Kaiken kaikkiaan pussukoita valmistui 36 kappaletta. 6 kappaletta jäi vielä valmiiksi leikattuina odottamaan seuraavaa inspiraatiota. Kaikki nämä löysivät uudet omistajansa. 


Kuvaamisen ajaksi pussukat oli täytetty lankakerillä, mutta todellisuudessa ne menivät erittäin litteään tilaan. 


Kankaita kului yhteensä huikeat 19,5 metriä. Pussukat on niin mitoitettu, että metrin palasta sai kolme pussukkaa.

Ihan heti en lähde uudestaan moiseen urakkaan. 

Mitä sitten tapahtui niille 23 sukkaparille, jotka olivat valmiina lahjalaatikossa? Lahjoitin ne hyväntekeväisyyteen: Vailla vakituista asuntoa ry:lle, SPR:n joulupatakeräykseen ja eräälle opiskelijalle, joka pelasti ystäviensä joulun. Vain parit sukat jäi vielä omaan lahjalaatikkoon odottamaan tulevaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti