keskiviikko 22. marraskuuta 2017

Körttisukat miehelle

Körttisukkien malli on kiertänyt varmasti monilla neulojilla jo pitkään. Minä ehdin vasta nyt tarttua tähän perinnemalliin, jonka nimi on virallisesti Keski-Pohjanmaan körttisukat. Itse otin mallin ohjeen Kauneimmat käsityöt; sukat, lapaset ja asusteet lehdestä. Mallikuva on Novitan sivuilta. Lehden ohjeessa on kaksi  välikerrosta, kun mallikerran kuvassa on kolme välikerrosta.Näistä sukista tuli vähän niinkuin Suomi 100 hengessä, koska langat olivat jääneet tähteeksi veteraanisukista. Tosin nämä sukat ovat 7 veljestä, kun veteraanisukat ovat Nallea. Olin kuitenkin varannut molempia lankalaatuja vetraanisukkia varten, koska kuvittelin ehtiväni neuloa paljon enemmän hyväntekeväisyyteen.

Sukat on neulottu siis 7 veljeksestä, silmukoita sukissa on 52, neuloin puikoilla numero 3,5 ja näiden koko on noin 42.  Aloituksessa 10 kerrosta 2 o, 2 n resoria, neljä kuviokertaa, normaali vahvistettu kantapää. Jalkaterässä viisi kuviokertaa ja lopuksi sädekavennus. Lankaa kului yhteensä 126 grammaa.

Ja jotta ei tarvitsisi toteuttaa sanontaa suutarin lapsilla ei ole kenkiä, niin aviomies sai nämä sukat suoraan kuvauksista jalkaansa. Palkkioksi tämän vuoden kuvausmallina olosta. Kiitos.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti