torstai 26. lokakuuta 2017

Jämälankasukkarinki syksy 2017

Osallistuin toista kertaa jämälankasukkarinkiin. Edellisellä kerralla keväällä neulotut sukat löydät täältä. Tämä on facebookissa Ulla-Maija Reinilän järjestämä ryhmä tai tapahtuma. Tarkoituksena on neuloa sukat jämälangoista etukäteen arvotulle vastaanottajalle. Itse saa sitten sukat joltain toiselta neulojalta. Etukäteen voi esittää toiveita esim. väreistä, mutta tärkeintä on sukat mitat ja onko vastaanottaja allerginen.
Edelliset sukat neuloin 7 veljestä langasta, tällä kertaa neuloin sukat Nallesta. Varressa on resorin jälkeen kerrosrivinousua yhden kerroksen välein, turkoosilla ja raitalangalla. Normaali vahvistettu kantapää ja teräosa sileää neulosta. Kärjessä sädettäinen kärkikavennus. 
Sukissa on varressa 56 silmukkaa ja jalkateräosassa 52 silmukkaa, koska vastaanottaja toivoi kapeita, jalanmyötäisiä sukkia. Käytin puikkoja numero 3 ja lankaa kului yhteensä 82 grammaa. Neuloin ensin jalkateräosan kokonaan tummansinisellä, mutta purin sen ja raidoitin jalkateräosan. Raidat ovat kahden kerroksen korkuisia. Tämä siksi, että tarvitsin tummansinistä lankaa yksiin toisiin sukkiin ja loppulanka ei olisi riittänyt niihin. Minusta tuli kiva näinkin.

Itse sain tällaiset ihanuudet. Ne ovat täydellisen sopivat. Näistä sain tuon idean jalkaterän raidoittamiselle.2 kommenttia:

  1. Sukkarinkiin olen kerran osallistunut, ja se oli kyllä kivaa. Kauniit jämälankasukat teit ja sait. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin tämä on kivaa. On aina yllätys mitä itse saa. On ihana miettiä, mitä saa aikaiseksi omista jämistä.

      Poista