perjantai 3. maaliskuuta 2017

Jämälankasukkarinki

Osallistuin Facebookin Voihan villasukka- ryhmässä olleeseen jämälankasukkarinkiin. Ohjeina oli neuloa sukat jämälangoista ringin järjestäjän nimeämälle vastaanottajalle saaden itse sukat joltain muulta rinkiin osallistuneelta. Taustatiedoissa piti ilmoittaa oma osoite, jalan/sukan koko ja onko perheessä lemmikkejä ja/tai allergioita. Sain viestillä vastaanottavan henkilön tiedot. Sukat sai neuloa heti alkuvuodesta, mutta ne postitettin vastaanottajalle maaliskuun aikana. Meillä oli onneksi vastaanottajan kanssa samankokoiset jalat, joten pystyin kuvauttamaan sukat omissa jaloissa. Lähtöasetelmana minulla oli hirmuinen määrä 7 veljeksen ja Nallen jämäkeriä. Jämälangoiksi laskin kaikki ne kerät, jotka ovat selkeästi vajaita (siis kulutettu vähintään 50 g).Näistä jämälangoista päätin neuloa sukat ns. pystyraitasukkamallilla. Näitä raitoja olen neulonut viime vuonna esim. täällä. Aiemmin neulotuissa pystyraidoissa olen vaihtanut värillisen ja yksivärisen langan paikkaa joko viiden tai kymmenen kerroksen välein. Nyt halusin vaaleanharmaan jatkuvan koko matkan samassa kohdassa. Tällä kertaa halusin värilliseen lankaan leveitä väriraitoja. Tein raidoituksen niin, että mittasin kutakin väriä lankaa 10 metriä ja solmin yhdeksi pitkäksi langaksi. Näin sain raitapalkin suunnilleen saman levyiseksi eikä minun tarvinnut laskea kerroksia niin tarkkaan. 

Värit ovat alhaalta lukien violetti, viininpunainen, punainen, oranssi, hunaja ja itse koivun lehdellä värjätty.
Punnitsin yhden sukan langat, jotta varmasti riittävät.Lanka: 7 veljestä
Puikot: 3,5 mm
Silmukoita: 56
Koko: 38
Langankulutus: 130 g
Malli: pystyraita, 2 silmukan välein värin vaihto

Jatkoin mallikertaa ihan kärkeen sakka ja tein kärkeen leveän nauhakavennuksen. Kantapää on perinteinen vahvistettu kantapää. Olen erittäin tyytyväinen näihin sukkiin, toivottavasti ilahduttavat myös vastaanottajaa. Erityisen tyytyväinen olen kantapään jälkeisten kavennusten onnistumiseen ja raitojen jatkumisen kauniisti kärkeen saakka. 
Postitin sukat vastaanottajalle eilen ja sain tällä viikolla omat sukkani. Kiitos, ovat ihanat!


2 kommenttia:

  1. Huh mä en jaksais tehdä jämälangoista sukkia. Se päättely on kauheeta. Nätit sukat !!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, näissä ei itseasiassa ollut paljon päättelemistä, kun oli niin leveät väripalkit. Noissa liukuvärisukissa sitten olikin ihan riittävästi päättelemistä.

      Poista