tiistai 27. tammikuuta 2015

Kätköilyreissu Oulusta Kokkolaan 23.1.-25.1.2015

Viikonlopun tavoitteena oli värittää muutama kunta kartalta vihreäksi. Alla on kuntakartta ennen viikonlopun kätköilyjä.


Perjantaina oli työpäivä Oulussa. Työpäivän päätteeksi suuntasin Raaheen kätköillen matkalla puuttuvia kuntia ja 360 degrees haastetta varten puuttuvia astelukuja.


Yllä on perjantain reittisuunnitelma. Siikalatva oli ainut uusi kunta, jossa kätköilin. Tältä reitiltä löytyi 9 kätköä, tärkein oli mysterious municipalities platinum challenge. Tämä on mysteerikuntahaasteen korkein taso ja tällä kätköllä saavutin myös uuden D/T ruudun. Tilastofriikki kiittää!

Lauantaina lähdin liikenteeseen kuuden maissa ja suuntasin Kokkolaan päin. Tällä kertaa matka olikin kovin mutkainen, jotta sain kaikki puuttuvat kunnat kartalle.


Lauantaina uusia kuntia olivat Pyhäjoki, Merijärvi, Oulainen, Haapavesi, Haapajärvi, Reisjärvi, Sievi, Nivala, Ylivieska ja Alavieska. Päivän aikana löytyi 29 kätköä. Olin hotellilla Kokkolassa 18 aikoihin. 



Päivän aikana saavutin myös 4000. kätkön rajan. Yksi saarikätkökin mahtui päivään mukaan, onneksi näin pohjoisessa ovat jäät jo kantavia. 




Sunnuntaina nukuin pidempään ja lähdin liikkeelle puoli kahdeksan aikoihin ja tavoitteena oli kiertää Kokkolasta Lestijärvelle ja takaisin. Sunnuntain kunnat olivat Kannus, Toholampi, Lestijärvi, Halsua, Veteli ja Kaustinen.


Päivä lähti hitaasti liikkeelle ja ensimmäisten kahden tunnin aikana oli löytynyt vasta kaksi kätköä. Paluumatkalla kartalta erottui RTS (road to Seljes) sarja, jossa oli 21 kätköä autoreitin varrella. Siitä sitten tietenkin innostuin, koska aiemmat trailit ovat olleet kävellen suoritettavia. Päivän saldoksi tulikin sitten 38 kätköä. Juna lähti Kokkolasta kotia kohti puoli kahdeksan aikaan illalla. 

Vuokra-auton tankkauksen ja palautuksen jälkeen ehdin odotella junaa puolisen tuntia. Kotona olin puolen yön aikaan. 




Täällä päin Suomea ovat vaivaisukot yleisiä kirkkojen läheisyydessä.  Tähän loppuun vielä tilastokuva kuntakartasta viikonlopun jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti