tiistai 25. kesäkuuta 2024

Lazy Daisy Socks

Toukokuussa meitä Westknits year of Socks neulojia hemmoteltiin peräti kahdella ohjeella, ensimmäinen on Lazy Daisy Socks.
Näiden sukkien erikoisuus oli tähtimäinen kuvio sukan varressa ja jalkaterän päällä. Tekniikan englanninkielinen termi on Daisy Stitch. Stephenillä on tähänkin erittäin hyvä opastusvideo youtubessa.
Ensimmäistä kertaa pitää sanoa Stephen Westin sukkamalleista, että en tykännyt neuloa. Daisy stitch oli inhottavaa neulottavaa, koska siinä neulotaan kolme oikein yhteen ja langankierto ja samat kolme silmukkaa oikein yhteen uudestaan. Ranteet kipeytyi, samoin sormen päät. Puikotkin meinasi katketa. Onneksi sukat tulivat valmiiksi, en varmasti neuloa tätä mallia uudestaan.
Minun sukkani ovat kokoa 38, neuloin ne puikoilla numero 2,25. Käytin sukkiin Regian merino yak color lankaa. Lankaa kului yhteensä 66 grammaa. Lankaa joutui kerimään vain pienen pätkän pois, jotta sai raidottumisen alkamaan samasta kohdasta. Tämä lanka sopii näin yhdellä langalla neulottuihin sukkiin erinomaisesti. 

Aiemmin neulomissani Spiralling Splash socks merino yak lanka oli toisena lankana ja silloin piti keriä aika paljon, jotta sai raidoituksen samaan kohtaan. Toki tuosta aiemmasta lankakerästä saa toisetkin sukat helposti, kun raidoitukset on valmiiksi kahdella kerällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti