tiistai 17. tammikuuta 2023

Parit sukat Novitan 7 veljestä Polariksesta

 Kaivelin lankavarastostani siellä kauan piileskelleen Polaris (turkoosi-pinkki) kerän. Innostus tämän langan neulomiseen tuli siitä, että sain joululahjaksi pinkkisävyisen Polaris kerän. Neuloin pinkin kerän joululomalla ja jatkoin turkoosi-pinkillä kerällä heti uuden vuoden jälkeen.

Neuloin molemmista keristä naisten sukat koossa 38. Pinkkisävyisessä sukkaparissa varressa on 30 kerrosta 2o, 2n resoria. Kantapää on perinteinen hollantilainen kantapää, kantapään lanka on Novitan 7 veljestä lankaa. Neuloin sukat 52 silmukalla ja puikot olivat kokoa 3,25 mm. Neuloin pidemmän varren, koska tätä lankaa ei tarvinnut tasata värien suhteen. Lankoja kului yhteensä 97 grammaa.

Jalkapöydän päällä jatkuu 2o, 2n resori, jalkapohjan ollessa sileää neulosta. Kärkikavennukset ovat sädettäiset. 
Turkoosi-pinkissä sukkaparissa varressa on vain 25 kerrosta, koska en muistanut, että olisin voinut neuloa pidemmät varret. Muuten sukat ovat samanlaiset pinkkisävyisten sukkien kanssa. Näihin sukkiin kului lankaa 94 grammaa.
Minusta Polaris lanka asettuu tämän kokoiseen sukkaan ihan siististi, kuvio menee osittain spiraalimaisesti, varsinkin jalkateräosassa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti