tiistai 27. joulukuuta 2022

Räsymattokuvioinen neulepaita

Kummityttöni toivoi joululahjaksi Marimekon räsymattokuosista neulepaitaa. Innoittajana oli Hupsistarallaa Terhin samanlainen paita. Hänen instargamissaan on kuvia paidasta, blogista en sitä löytänyt. Terhi oli tehnyt paitansa Novitan 7 veljestä langasta, mutta se oli selkeästi liian paksua kummitytölleni. 
Kummityttöni on todella "kuumaverinen", joten paita piti neuloa ohuesta langasta, jotta sitä voi käyttää sisätiloissa hikoilematta. Tein ensin koehihoja erilaisista ohuista sukkalangoista. Sukkalangoista siksi, että paita olisi myös helposti huollettava eli konepestävä.
Koelangoiksi valikoitui Novitan Venla, Dropsin Fabel, Alize Superwach ja Austermann Step Classic. Näistä valikoitui langaksi Austermann Step Classic. Lankakokeiluista voit lukea täältä.Hihakokeilujen jälkeen laskin neuletiheyteni, mittasin kummityttöni kriittiset mitat ja laskin silmukkamäärät insinöörimäisesti.
Kummityttöni halusi että kaulus ei ole ihan kiinni kaulassa vaan hiukan suurempi. Lisäsin takakappaleelle muutaman kerroksen lyhennetyillä kerroksilla, että sain pituutta niskaan. Sen neuloin alkuun samalla värillä kuin resori, niin se ei erotu liikaa.
Kaarrokkeessa lisäykset on tehty aina yksivärisen mustan ja yksivärisen harmaan kerroksilla. Jokaisen harmaan lisäyskerroksen jälkeen laskin miten kuvion pallot menisivät tasan kerrokselle ja sen mukaan lisäsin tarvittaessa pallojen väliin silmukan sinne tänne. Näin kuvio näyttää mahdollisimman yhtenäiseltä.
Hihat on neulottu mittojen mukaan, alkuun enemmän kaventaen ja lopussa vähemmän kaventaen. Hihoissa kuvion epätasaisuus on piilotettu lähelle saumaa, sieltä ylimääräiset kuviosilmukat eivät näy. 
Kummityttö halusi paidasta riittävän pitkän, koska hän itsekin on pitkä, liki 180 cm. Neuloin ehkä hiukan liian pitkän, mutta saaja oli todella tyytyväinen pituuteen.
Tähän paitaan on neulottu 664 grammaa rakkautta, huolenpitoa, välittämistä, iloa ja ehkä muutama koirankarvakin. Paidan kruunaa sivusauman kohdalle ommeltu hoito-ohjemerkki.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti