tiistai 7. kesäkuuta 2022

Veljesten kesäpaidat

Minulla on lähipiirissäni kahdeksan lasta, joille ompelen säännöllisesti uusia vaatteita. Kolme poikaa ovat kokoa 128 cm, 122 cm ja 92 cm, he ovat veljeksiä keskenään. Kummitytölläni on neljä lasta: koululainen tyttö kokoa 158 cm, eskarilainen tyttö kokoa 134 cm ja kaksospojat kokoa 116 cm. Oma kummityttö on kokoa 140 cm.


 

 

Tällä kertaa leikkasin ja ompelin kesäpaitoja samoista trikoista niin monelle lapselle kuin trikoita vain riitti. Lasten väri- ja kuosimieltymykset on huomioitu mahdollisimman hyvin.

Tämä ensimmäinen postaus sisältää poikien A, B ja C kesäpaidat. Kaikki paidat on ommeltu Ottobre 3/2015 lehdestä olevalla kaavalla. Tämä on lempikaavani, koska siinä on edessä istutettu hiha ja takana raglanhiha. Mallissa voi leikitellä kuoseilla ja yksivärisillä trikoilla. Malli on myös harvinainen Ottobren malli, koska siinä on erittäin paljon eri kokoja.

 


Paidat ovat samoja kuoseja ja värejä koossa 128 cm, 122 cm ja 92 cm. Ompelin kaikki sisäsaumat saumurilla ja huolittelin kaikki käänteet hunajakenno-ompeleella. Niskassa on kokolappu.

 
Punaiset traktorit  -trikoo on ostettu kangaskauppa Majapuusta.


 Työmiehet -trikoo on ostettu kangaskauppa Majapuusta. Keltainen ja punainen trikoo on Eurokankaasta.

 

 Mustat koirat harmaalla pohjalla trikoo on ostettu Eurokankaasta. Harmaa yksivärinen trikoo on Kimmistä. 


Mereneläviä harmaalla pohjalla ja sininen yksivärinen trikoo on ostettu Eurokankaasta.

Liikennekaupunki -trikoo on ostettu kangaskauppa Majapuusta, turkoosi trikoo on Eurokankaasta.

 


 

Yhteensä 15 paitaa kesäpojille.

Trikoiden kulutusta on vaikea laittaa, koska yhdestä 70 cm pituudesta sai trikoon leveydestä riippuen kolmelle tai neljälle pojalle etukappaleet ja takahihat. Samoin yksivärisistä trikoista yhdestä pituudesta tuli takakappaleet ja etuhihat. Minulla on aika tarkka kirjanpito kankaiden kulutuksista, joten laitan vasta trikoiden yhteiskulutuksen, kun saan kaikkien lasten paidat valmiiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti