tiistai 25. tammikuuta 2022

Kalenteriapulainen

Kollegani oli ommellut omaan kalenteriinsa minipenaalin, johon mahtuu kynä. Minipenaali kiinnitetään kuminauhalla kalenteriin.

 


Makustelin omaa versiotani ja halusin sen ehdottomasti Marimekon Unikkokuosista. Löysin Eurokankaasta miniunikkoa mustavalkoisena. Verhokankaaksi tarkoitettu kangas on aika ohutta ja markiisiversio taas liian paksua. Vahvistin verhokangasvahvuisen unikon kaksipuolisella tukikankaalla ja vanhalla tyynyliinalla.

 
Minipenaalin tai kuten itse tätä kutsun, kalenteriapulaisen ompelu on aika yksinkertaista. Vetoketju kappaleiden pitkille sivuille ja kuminauha päätysaumojen väliin. Pitää tietenkin muistaa avata vetoketju ennen jälkimmäisen päädyn ompelua, että penaalin saa käännettyä oikein päin. 

 
Kalenteriapulainen on mitoitettu A5 kokoiselle kalenterille tai  muistiviholle. Kiinnityskuminauhaa voi pitää joko heti kannen takana tai jopa kirjanmerkkinä. Kangasta ei kulunut kuin 10 cm näihin neljään kalenteriapulaiseen. 

 

 

Apulaiseen mahtuu kaksi kynää ja irtolyijypaketti. Jos apulaisen ompelee hiukan leveämmäksi, niin sinne voisi mahtua jopa minisakset.

 4 kommenttia:

 1. Tämäpä on hauska pikku apulainen. Saisinkohan puhelinkoteloon myös, pitää alkaa mittailemaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteestasi. Koteloa voi mitoittaa erilaisiin tarkoituksiin. Itse halusin kynälle sopivan mittaisen.

   Poista
 2. Kiitos vetoketju vinkistä. Olen aikeissa tehdä myös muutaman kalenteriapurin, meinasin tehdä yhden kynän menevällä kololla. Nyt teenkin pikkuisen penaalin päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiva, että vinkistä oli apua. Kalenteriapulaistahan voi mitoittaa omien tarpeiden mukaan.

   Poista